Maas theater dans podium

Het achterlaten van een deel van jezelf
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

Ballingschap is dat je gedwongen wordt om je geboorteland te verlaten, uit straf, uit angst of uit noodzaak. Bij sommige ballingen overheerst de pijn van het vertrek, bij anderen de hoop op een betere toekomst. Hun verhalen raken ons, ongeacht hun herkomst. Misschien omdat we ergens allemaal ballingen zijn, allemaal min of meer losgezongen van een plek in onze jeugd of in ons hart die we gedwongen hebben moeten verlaten. Het syndroom van de balling is beseffen dat ballingschap uiteindelijk altijd een spiritueel proces is. Dat je niet alleen een plek achterlaat maar ook een deel van jezelf.

Babacar Cissé over Le Syndrome de l’Exile: “Het lichaam is een taal. Mijn bewegingen dragen het geheim van mijn diepere identiteit. Dat is voor mij waar dans ontstaat. Dans staat voor leven, het is een weg naar de ander, naar handeling en gebeurtenis. Het legt de poëzie van het gevoel bloot en maakt de schoonheid van het zijn toegankelijk. Vanuit die verwondering heb ik deze solo geschreven.”

Duur voorstelling: 60 minuten

Afro_Vibes festival
Afro_Vibes is alive. Met de pandemie van het COVID-19 virus is de festivalorganisatie terug gegaan naar de tekentafel en hebben ze een nieuw programma gemaakt. Met voorstellingen live en fysiek in de theaters, op locatie in de openbare ruimte en online presentaties met de makers en kunstenaars die niet naar Nederland kunnen reizen. Alles natuurlijk coronaproof en langs gedesinfecteerde paden en banen.

Entanglements / Onlosmakelijk verbonden
Het festival thema van dit jaar is: Entanglements / Onlosmakelijk verbonden. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een verbondenheid die ons allen omvat en waar we deel van uitmaken. Ook in momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en de intimiteit die daaruit voortkomt die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst.

Combitickets
> Klik hier voor combitickets voor alle voorstellingen tijdens Afro_Vibes: I Listen You See (6 okt 20:15 uur), Numerologie (7 okt 19:30 uur) en Le Syndrome de l’Exile (7 okt 21:00 uur).
> Klik hier voor combitickets op 7 oktober: Numerologie (19:30 uur) en Le Syndrome de l’Exile (21:00 uur)

Klik hier voor meer info over Afro_Vibes festival in het Maaspodium.

  • Credits

  • Concept, choreografie, dans: Babacar Cissé
    Licht: Antoine Auger,
    Video: Antoine Mortoire

Geef een reactie

Of deel Le Syndrome de l’Exile op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Le Syndrome de l'Exile Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.