fbpx

Maas theater dans podium

Een in plakband gewikkeld pareltje
 • 4+
 • theater
Speellijst / tickets

Een verrassende bewegingsvoorstelling die blijft plakken

Tuning People en fABULEUS brengen met dit in plakband gewikkeld pareltje een van de meest kleurrijke producties van het seizoen. Met het afval van een plakbandfabriek vieren zij een waar feest voor de verbeelding. Chaplin-achtige figuurtjes zoeken hun weg door een doolhof van plakbandlinten, waar kopvoeters en vogelbekdieren opduiken. Om het kinderparadijs compleet te maken zijn er plakslingers, plakoorbellen en tonnen vol plaksnoep. Een verplicht nummer voor plakbandminnende kleuters!

Tuning People
Tuning People is het eigenzinnige collectief van Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Het gezelschap staat voor humor, ontwapenende verbeeldingskracht en een gezonde portie tegendraadse lef en branie. Wie braaf kleutertheater zoekt, is bij Tuning People aan het foute adres. Vorig seizoen werd het Antwerpse clubje bekroond met een selectie voor Het Theaterfestival voor de kleutervoorstelling Leeghoofd.

fABULEUS
Tuning People vond in 2011 in fABULEUS de ideale partner om Tape voor kleuters te maken. fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent in samenwerking met meer ervaren makers. fABULEUS biedt professionele kansen vóór, tijdens en na een opleiding en probeert zoveel mogelijk aandacht te hebben voor het traject dat mensen in die tijd afleggen. De uitdagende creaties worden gepresenteerd aan een ruim publiek, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “In deze productie gaan Fabuleus en Tuning People de confrontatie aan met het moeilijkste en meest kritische publiek: kleuters. Ze slagen wonderwel.”

  Knack

  “In al zijn georganiseerde chaos grappig en bevreemdend (….) door de kronkelende associaties en de muziek die uit de plakband gehaald wordt.”

  De bond

 • Spel: Jef Van gestel, Karolien Verlinden en Wannes Deneer
  Scenografie en geluid: Wannes Deneer
  Uitvoering decor: Kristof Morel
  Kostuums: Maartje van Bourgognie
  Eindregie: Randi De Vlieghe
  Dramaturgie: Peter Anthonissen
  Lichtadvies: Niek Kortekaas
  Assistentie kostuums: Wim Muyllaert
  Productie: Tuning People en fABULEUS
  Coproductie: cultuurcentrum Hasselt, Theater aan het Vrijthof Maastricht

1 reactie op Tape voor kleuters

Geef een reactie

Of deel Tape voor kleuters op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Tape voor kleuters Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.