Maas theater dans podium

Wegens succes in reprise
  • 6+
  • dans
Speellijst / tickets

Een acrobatische dansvoorstelling geïnspireerd op het computerspel Tetris.

De voorstelling Tetris gaat over vormen, over puzzelen met mensen, figuren bouwen met je lichaam. Daarmee maak je hoeken, stapels, torens, plaatjes, daarmee vul je gaatjes. De dansers zijn eerder poppetjes dan echte mensen. Ze slingeren door de ruimte en rollen, kruipen en krioelen over elkaar heen. Ze vouwen zich om palen en springen op alles wat maar voor hun voeten komt. Daarbij laten ze zich niet beperken door de ruimte. De Dansers brengen met het energieke Tetris leven in de brouwerij en laten je zien dat er veel manieren zijn om de wereld te bewonen.

Internationale publieksprijs
De voorstelling Tetris van dansgezelschap Arch8, onder leiding van Erik Kaiel, is onlangs de winnaar geworden van de Victor Award 2016, de publieksprijs van International Performing Arts for Youth (IPAY).

Deze voorstelling is onderdeel van de voorjaarsvakantie in het Maaspodium. Van 20 t/m 28 februari presenteren we een vrolijk programma voor de hele familie met veel stoere extra’s. Graag tot Maas!

Over de makers
Als gastchoreograaf van De Dansers maakte Erik Kaiel de voorstelling Tetris. In 2009 ontving Kaiel de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor zijn onorthodoxe gebruik van dans in de publieke ruimte. De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten en brengt hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt en aansteekt in het fysieke, het basale, het on-anekdotisch menselijke.

  • Quotes

  • Credits

  • Publieksreactie: ‘Ik was diep ontroerd en de tranen liepen over m’n wangen tot mijn eigen verrassing. Waarom? Omdat danstheater dan niet meer iets is wat ik alleen consumeer, maar wat zorgt voor verbinding, ruimer denken, samen beleven.’ Louise Dam, Amersfoort

  • Choreografie: Erik Kaiel.
    Cast: Yeli Beurskens, Stephan Bikker, Blazej Jasinski, Maya Peckstadt, Gieorgij Puchalski, Noemi Wagner, Melanie Weijters.

Geef een reactie

Of deel Tetris op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Tetris Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.