Maas theater dans podium

Een ontmoeting tussen generaties
 • ALL
 • theater
Speellijst / tickets

Rotterdamse kinderen en jongeren worden gekoppeld aan ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt

Maas theater en dans maakt in het kader van Theater Na de Dam een theatrale route met 15 kinderen en jongeren. In maart gingen we in gesprek met Rotterdamse ouderen en verzamelden verhalen over hoe het was om in Rotterdam te wonen tijdens de Tweede Wereldoorlog. We spraken over het bombardement, de hongerwinter en de loslopende dieren uit Blijdorp, maar ook over wat je zag als je gewoon uit het raam keek. Gebaseerd op al deze verhalen maken de theatermakers Sara Giampaolo en Els van der Jagt de voorstelling Suja, suja Rotterdam.

Suja, suja Rotterdam
Je lichten zijn nog aan
Heb je last van het donker
Weer niet naar bed gegaan?

Wij zouden het mooi vinden als je net als wij aanwezig bent bij de herdenking op Park 1943. Van daar uit vertrekken we gezamenlijk richting het Maaspodium.

Sara Giampaolo: “Sinds een paar jaar kent Theater Na de Dam een jongerentraject en dit jaar doet Rotterdam weer mee. We gaan Rotterdamse kinderen en jongeren koppelen aan ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. De kinderen en jongeren gaan de verhalen van de ouderen vertellen, verhalen over het bombardement.”

Praktisch: start vanaf Park 1943
De aanvang van de voorstelling is om ca. 20:15 u, aansluitend aan de herdenking in Park 1943 in Delfshaven. De voorstelling start vanaf Park 1943. Wegens het grote aantal reserveringen is het helaas niet meer mogelijk om je als bezoeker aan te melden. Natuurlijk ben je sowieso welkom op de herdenking in Park 1943 in Delfshaven. Vervolgens kan er nog een aantal extra bezoekers aansluiten bij Suja, suja Rotterdam. Deze extra bezoekers hebben vanwege de uitgebreide groepsgrootte kans dat het zicht op en de verstaanbaarheid van de voorstelling soms niet goed is.

 • Credits

 • Concept, regie: Sara Giampaolo, Els van der Jagt

  Spel kinderroute: Koen Bakker, Gus Doorn, Sara Kaptein, Merel Kusters, Kiran Motti, Jonas Verbraak en Merel Vezaal

  Spel jongerenroute: Jeroen Borst, Vera Cup, Lisa Eindhoven, Karlijn Elias, Imke van Haaff, Sybrina Lauritsen, Lauren Mak, Sam Mirck, Asmara Pelgrim, Jolien Roosjen, Femke Tommel, Andrea Vass, Suzanne Vissers , Desiree Vogler e.a.

  I.s.m. Theater Na de Dam

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Suja, suja Rotterdam Park 1943 Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen