Maas theater dans podium

Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij?
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Een zomerochtend in 2016, vier jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht. Samen met 20 andere jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan, in de rechtszaak die bekend staat als The Biggest Lawsuit on the Planet

Firma Mes volgde Jayden, haar advocaat en haar ouders in de aanloop naar Jaydens belangrijkste speech tot nu toe. The Biggest Lawsuit on the Planet is een intiem portret van een jonge activiste en haar familie en vrienden. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jijzelf? Welke offers moet je daarvoor brengen? Wat kunnen wij leren van Jayden, en van de mensen om haar heen?

Klimaatverandering zorgt in Amerika jaarlijks voor vele overstromingen, orkanen en extreme droogte Een groep Amerikaanse jongeren is sinds 2015 verenigd in Our Children’s Trust, een organisatie die namens de jongeren de Amerikaanse regering aanklaagt voor nalatig klimaatbeleid. Volgens de jongeren schendt de overheid het recht op een veilige leefomgeving, en overtreden ze daarmee de grondwet. Firma MES onderzocht deze rechtszaak en vertelt in deze bijzondere documentaire voorstelling het verhaal van één van de jonge aanklagers. 

Makers
Firma MES is het huisgezelschap van Theater aan het Spui (Het Nationale Theater). De makers/spelers leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht en maken sinds 2009 theater op bijzondere plekken in en buiten Den Haag. Ze willen een groot publiek aantrekken en vertellen verhalen met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s.

Theater of the Now randprogramma
The Biggest Lawsuit On The Planet is onderdeel van de Theater of the Now-reeks: interactieve avonden over de wereld van nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

Online magazine
Bekijk ook het Theater of the Now online magazine dat het jongerenpanel maakte over klimaatverandering. Doe de quiz en ontdek wat voor soort milieuactivist er in jou schuilt, kijk en luister naar het muzikale protest, doe mee met de 7 days thuischallenge waar de panelleden zich ook aan gewaagd hebben, of ga als thuiskok aan de slag met klimaatvriendelijke recepten.

 • Credits

 • Door: Firma MES
  Regie: Thomas Schoots
  Tekst, spel: Lindertje Mans, Jessie Wilms
  Dramaturgie: Karim Ameur
  Vormgeving: Lidwien van Kempen
  Lichtontwerp: Wilfred Loopstra
  Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout
  Met dank aan: Jelmer Mommers van De Correspondent

Geef een reactie

Of deel The Biggest Lawsuit On The Planet – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • The Biggest Lawsuit On The Planet - Geannuleerd Geannuleerd
 • The Biggest Lawsuit On The Planet - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.