Maas theater dans podium

Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij?
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht.

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om zich te verdedigen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Deze rechtszaak, ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES. Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

Makers
Firma MES is het huisgezelschap van Theater aan het Spui (Het Nationale Theater). De makers/spelers leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht en maken sinds 2009 theater op bijzondere plekken in en buiten Den Haag. Ze willen een groot publiek aantrekken en vertellen verhalen met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s.

Theater of the Now randprogramma
The Biggest Lawsuit On The Planet is onderdeel van de Theater of the Now-reeks: interactieve avonden over de wereld van nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

Online magazine
Bekijk ook het Theater of the Now online magazine dat het jongerenpanel maakte over klimaatverandering. Doe de quiz en ontdek wat voor soort milieuactivist er in jou schuilt, kijk en luister naar het muzikale protest, doe mee met de 7 days thuischallenge waar de panelleden zich ook aan gewaagd hebben, of ga als thuiskok aan de slag met klimaatvriendelijke recepten.

 • Credits

 • Door: Firma MES
  Regie: Thomas Schoots
  Tekst, spel: Roos Eijmers, Lindertje Mans, Jessie Wilms
  Dramaturgie: Karim Ameur
  Vormgeving: Lidwien van Kempen
  Lichtontwerp: Wilfred Loopstra
  Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout

Geef een reactie

Of deel The Biggest Lawsuit On The Planet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • The Biggest Lawsuit On The Planet

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.