Maas theater dans podium

Een ode aan het ongewisse en onvoltooide
 • circus
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Alles is voortdurend in beweging. Niets blijft ooit hetzelfde, ook al is niet elke verandering waarneembaar. We kunnen de klok niet stilzetten. De uren ontglippen ons vaak, maar lijken op andere momenten weer elastisch. We zijn bang de tijd te verliezen. Maar gaat tijd wel voorbij, bestaan de uren wel buiten onszelf?

Choreograaf Pia Meuthen en haar performers maken met The Future Is Not What It Used To Be een fysieke en zintuiglijke voorstelling over het mysterie van de tijd. Ze tonen het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld, om het verleden niet te verliezen, om grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. Ze gaan letterlijk de hoogte in. Met een bewegingstaal die kracht en kwetsbaarheid weet te combineren en een fysieke sensatie bij het publiek oproept. Je voelt de impact van de bewegingen, het risico is echt, er staat iets op het spel.

Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten, gestold in de tijd, balanceren de performers hoog in de lucht. Elkaar vasthoudend boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het luchtledige. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met onze waarneming van de tijd.

Makers
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

Circusvierdaagse
Janus is onderdeel van Circusvierdaagse. Ontdek circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. Vernieuwend, verrassend, spectaculair en eigentijds. Van dichtbij en veraf. Maak kennis met jonge makers, jongleurs en acrobaten die de zwaartekracht tarten. En verwonder je over de beheersing en creativiteit van gevestigd circustalent.

COMBITICKETS
> Klik hier voor combitickets Janus (donderdag), Circunstruction #9 (vrijdag) en The Future Is Not What It Used To Be (zondag)
> Klik hier voor combitickets Janus (donderdag), Circunstruction #9 (zaterdag) en The Future Is Not What It Used To Be (zondag)
> Klik hier voor combitickets Circunstruction #9 (zaterdag) en The Future Is Not What It Used To Be (zondag)
> Klik hier voor combitickets Janus (donderdag) en The Future Is Not What It Used To Be (zondag)

 • Credits

 • Choreografie: Pia Meuthen
  Dans, acrobatiek: Francesco Barba, Davide Bellotta, Raphaël Billet, Tarek Rammo, Nicoloai Untch
  Muziek: Davide Bellotta
  Compositie: Strijbos & Van Rijswijk
  Scenografie: Sammy van den Heuvel
  Kostuumontwerp: Sanne Reichert
  Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
  Dramaturgie: Angelique Willkie
  Dramaturgisch advies: Guido Jansen, Julian Vogel

Geef een reactie

Of deel The Future Is Not What It Used To be op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.