fbpx

Maas theater dans podium

Kun je werkelijk je eigen geluk creëren?
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

The World is Yours
Druk, druk, druk..
We zijn het allemaal. Of lijkt dat maar zo?

Wil je studeren? Dan moet je dealen met een gigantische studieschuld. En over een kans op een woning hoeven we al helemaal niet te praten. Werken ziet er voor ons heel anders uit dan voor onze ouders, maar is het schoolsysteem hier wel op aangepast? Tijdens de economische crisis van de prestatiemaatschappij is er een generatie opgestaan die zijn eigen geluk wil creëren.

Je bent elke dag bezig om de beste versie van jezelf te worden, waardoor je soms niet meer weet wie je zelf bent. Ambitie hebben is een fulltime job, dus er is geen tijd voor onzekerheid. Alle middelen zijn binnen handbereik om niet te falen, dus wanneer het niet lukt, ligt het aan jezelf. Het praten over onzekerheid is geaccepteerd in een vorm van een meme, maar in het echte leven is er geen plek voor negatieve emoties want dat is schadelijk voor je imago. De echte schade is voor het publiek niet zichtbaar en het is dan ook de vraag: wanneer kunnen wij het zelf zien?

Duur voorstelling : 90 minuten (o.v.b.)

Makers
The World is Yours is een coproductie van Lost Project, Stichting Tolhuistuin en Frascati Producties. Lost Project is het huisgezelschap van Tolhuistuin en maakt voorstellingen met een groep die representatief is voor de stad Amsterdam. Zij maken onder leiding van Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel voorstellingen over gender, mannen- en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit, politiek en nog veel meer.

 • Quotes

 • Credits

 • “Het daagt uit, want het heeft iets ongemakkelijks. En dat is juist wat dit stuk briljant maakt. Geen een dimensionaal stuk dat analyseert en met een goedkope oplossing komt. Maar vragen worden opgeworpen, tegenstrijdigheden vlijmscherp neergezet, en daarin de grote vraag: wat willen we maken van de maatschappij?” Musicalnieuws.

 • Door: Lost Project
  Regie: Priscilla Vaudelle en Tim van de Heuvel
  Spel: Yeliz Dogan, Wendy Echthuizen, Erwin Kiene, RyanPinas, Rozienatu Salihu, Roxy Verwey, Robbie Wallin
  Fotografie: Tim Hillege

Geef een reactie

Of deel The World is Yours (#TWIY) op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.