Maas theater dans podium

Een atypische, moderne en dus zeer Nederlandse familie
 • 6+
 • theater
Speellijst / tickets

Wegens de landelijke lockdown kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

Pam: “Alles waar papa en mama de hele tijd over praten, maar nooit doen. De wereld redden. Mooier achterlaten. Wij hebben de toekomst, toch? Nou hier. Jonathan leert dat hij voor de kleintjes kan zorgen. Het huis wordt honderd procent goed voor het milieu. En dan, daarna… *Zjoef* Ontdekken wie ik ben.”

Het is bijna Kerst wanneer Pam en Jonathan voor het eerst alleen thuis zijn. Ineens is niets meer verboden. Niets moet. Jonathan wrijft in zijn handen: uren ongehinderd Minecraft spelen! Pam ziet intussen haar kans schoon om het huis eindelijk milieubestendig te maken. Warmtepompen, zonnepanelen en een hometrainer voor stroom: met een beetje pritstift en plakspuug is dat zo in elkaar gezet. Maar als Pams werk minder voorspoedig verloopt dan gehoopt en Jonathan zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen, is de lol er al gauw vanaf…

De Familie van Nielie is een atypische, moderne en dus zeer Nederlandse familie. Wat moet je doen als je het gewoon niet eens kan worden? En wat gebeurt er als mensen uit je omgeving ineens verdwijnen? De voorstelling speelt zich af in een kleinere, huiselijke omgeving. Iets wat dit jaar voor iedereen herkenbaar is. Toch staan avontuur, humor en héél veel muziek ook nu centraal. Maak je dus op voor een ontroerende en grappige voorstelling over ouder worden, angsten overwinnen en vooral… over iets DOEN.

Duur voorstelling: 75 minuten (o.v.b.)

Makers
Theatergroep Kwatta is het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Nijmegen. Kwatta is een avontuurlijk gezelschap dat met beide benen in de wereld staat. Kwatta maakt toegankelijk en eigenzinnig jeugdtheater voor kinderen in binnen- en buitenland en voor iedereen die het lef heeft om met verbazing om zich heen te kijken. Kwatta verbindt en maakt los.

Bekijk ook de andere voorstellingen in de voorjaarsvakantie.

 • Quotes

 • Credits

 • “Tijdens de voorstelling kom je ogen en oren tekort, want de energie spat in kleuren, vormen en muziek het podium af” Into Nijmegen.

 • Door: Theatergroep Kwatta
  Regie: Josee Hussaarts
  Tekst: Simon Weeda
  Spel: Jan Elberse, Max Laros, Len Pillen, Rosita Segers
  Decor: Sanne Danz, Marlyn Kist de Ruijter
  Kostuums: Annelies de Ridder
  Licht: Paul van Laak

   

   

   

   

   

Geef een reactie

Of deel De familie van Nielie alleen thuis – GEANNULEERD op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.