Maas theater dans podium

Lonesome showboys zijn eindelijk zichzelf
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Showtje tof doen 2.0 (werktitel) wordt een mini-serie! Stay tuned voor de première datum.

Het leven is een bumpy road, you know. Sometimes it’s tof, meestal gewoon tough. Twijfel en moeilijke shit zijn around every corner. You’re feeling like a lonesome cowboy.

Maar kijk naast je. Daar is je friend, struggling with onzekerheden, watching over that same desert of difficulties. Be brave, step off the beaten track, count down, spot aan en vertrouw jezelf. Who knows waar dat eindigt, maar boeien.

Twee stadse jongens zijn sterk, stoer en innemend. Ze knallen in een spectaculair toffe show om vervolgens genadeloos door hun hoeven te storten. Hun gelikte sneakers kunnen hun opgeblazen zelfbeeld niet meer dragen. Wie ben ik? Wat is mijn stylo? Ineens worden ze overmand door FOMO, angst voor leegte en voor meisjes. En lijkt niks meer zin te hebben. Met veel gekibbel, slapstick, een teder lied, knuffel- en vechtchoreografieën delen ze hun twijfel met het publiek tot ze weer klaar moeten zijn voor ‘the show’.

In de zomer van 2019 maakte Maas een speciale versie van Showtje tof doen voor De Parade, waar we 46 keer voor bijna 6.000 bezoekers speelden. “Komisch en ontwapenend pleidooi voor kwetsbaarheid (…) Op innemende wijze tonen Nieuwdorp en Remkes de twijfels van millennials (…) hilarisch, ontroerend en herkenbaar ineen” aldus Theaterkrant. Nu reist de voorstelling langs de Nederlandse theaters met in elke stad een speciale guest appearance.

De makers over Showtje tof doen 2.0 (werktitel)
“Als je jong bent, denk je dat je aan veel verwachtingen moet voldoen. Je bent op zoek naar een imago, maar ook naar jezelf. Je wilt leuk en aardig gevonden worden en toont liever niet wat je onzeker maakt of eng vindt. Maar juist dat maakt je tot wie je bent. Met deze voorstelling laten we dit menselijk ongemak zien. Onhandigheid, eerlijkheid, ongemak en zelfspot kunnen lekker hun gang gaan.”

 • Credits

 • Educatie

 • Idee: Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes
  Makers, spelers: Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, Joop van Brakel en in elke stad een speciale guest appearance.
  Composities / live muziek: Joop van Brakel
  Eindregie: Moniek Merkx
  Campagnebeeld: Noa Verhofstad

 • Educatie: workshop
  Als lonesome cowboys en ontredderde prinsessen onderzoeken we de kleine twijfel van de binnenkant en de opgeblazen bravoure van de buitenkant. Eerlijk en met een flinke dosis zelfspot werken we naar een performance toe. Een showtje waarin we een poging doen onszelf echt te laten zien.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling op school
  Duur: 60 minuten
  Wie: Theaterdocent van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats

  Contact: remco@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.