Maas theater dans podium

Door wie word jij beïnvloed op je levenspad?
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

Hoe verwerk je belangrijke levensgebeurtenissen? We zien vier danseressen die het alledaagse leven van een vrouw tonen, met de levenskeuzes die op haar pad komen. Door wie wordt je beïnvloed op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving?

Donna Chittick over Together: “Op mijn elfde verhuisde ik van het tropische Sint Maarten naar Nederland. Niet alleen veranderde mijn omgeving, maar ook de manier waarop mensen naar me keken: van autochtoon naar allochtoon. Een identiteit waar ik zelf niet voor koos, maar die me gegeven werd. Deze gebeurtenis heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling als danseres en was ook één van mijn vertrekpunten voor de voorstelling Together.”

“Donna weet in Together moderne jeugdige vrouwelijkheid en sisterhood te vangen” Alida Dors, artistiek leider Theater Rotterdam en dansgezelschap BackBone.

Duur voorstelling: 50 minuten

Maker
Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen haar kennen van het Hiphop dansgezelschap BackBone van choreografe Alida Dors. In dit gezelschap is Donna al jaren een belangrijke kerndanseres. Voordat Donna bij BackBone danste, heeft ze haar danstaal ontwikkeld bij Solid Ground Movement. Daarnaast heeft ze zowel bij hiphopcentrum Solid Ground Movement als bij productiehuis Korzo ervaring opgedaan als maker.

 • Quotes

 • Credits

 • “Het sterke aan Together is dat Chittick dit thema tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren.” Theaterkrant

 • Door: Donna Chittick
  Choreografe:
  Donna Chittick
  Dansers: Cedella Steur, Fiona Dekkers, Hannah Chandra Mahler, Liza Panjoel
  Muziek: Gabriel Damude/DJ Lovesupreme
  Kostuums:
  Kenley Chittick
  Licht:
  Simcha Hoed
  Dramaturgie: Peggy Olislaegers
  Artistieke begeleiding: Alida Dors
  Campagnebeeld: Sjoerd Derine
  Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, BackBone, Solid Ground Movement en CC Amstel

Geef een reactie

Of deel Together – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Together - Geannuleerd Geannuleerd
 • Together - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.