Maas theater dans podium

Muziek is liefde
  • muziek
  • XL
Speellijst / tickets

Een swingende avond met Afro-Caribische muziek en verhalen

Vrijdag 19 mei 2017, tijdens de Operadagen Rotterdam, presenteert Stanley Clementina de tweede editie van Transatlantic Connection, een ode aan de Afro-Caribische muziek. Samen met Gery Mendes, Remses Rafaela, Melissa Fortes, Poliana Vieira, Shauntell Baumgard en Romana de Meneges gaat Stanley op zoek naar verrassende, nieuwe combinaties. De musici vertellen de verhalen achter hun muziek en halen samen herinneringen op. Vanaf hun terras nemen ze je mee op reis naar warme oorden vol passie.

Transatlantic Connection is een terugkerende avond in het Maaspodium. Iedere editie heeft een ander thema. Zing en dans deze editie, die net als de Operadagen Rotterdam wordt samengesteld rondom het thema Departures, mee met Stanley Clementina en door hem bij elkaar gebrachte zangers en muzikanten. Tijdens Transatlantic Connection worden verbindingen gemaakt en ontstaan verrassende combinaties.

Stanley Clementina
Het Rotterdamse multitalent Stanley Clementina dankt zijn muzikaliteit aan zijn Caribische achtergrond. Geboren op Curaçao, werd het zingen hem met de paplepel ingegoten. Bovendien speelde hij als kleine jongen gitaar en drums. Op zijn tiende nam hij zijn eerste eigen compositie op: Dia Kristu Bini, een gospelnummer. Sindsdien heeft Stanley de muziek nooit meer losgelaten. In Nederland speelde hij in diverse pop-, soul- en rockbands. Hij maakte deel uit van een van de eerste Nederlandse R&B-bands: Black Flava. Hij voltooide een opleiding basgitaar en zang aan het Rotterdamse conservatorium. In het Maaspodium was hij eerder te horen tijdens de Sunday Music Lounge en maakte hij zijn eigen FRESH-editie.

 

  • Credits

Geef een reactie

Of deel Transatlantic Connection #2 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Transatlantic Connection #2

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.