Maas theater dans podium

AFRO-CARIBISCHE MUZIEK EN VERRASSENDE ONTMOETINGEN
  • muziek
  • XL
Speellijst / tickets

Stanley Clementina brengt samen met diverse musici een ode aan de Afro-Caribische muziek. Musici nemen je mee op reis naar warme oorden vol passie. Ze vertellen je het verhaal achter hun muziek en halen herinneringen op. Je maakt onderdeel uit van een avond waar verrassende combinaties en interessante ontmoetingen plaatsvinden. In deze editie gaat Stanley een unieke samenwerking aan met operazanger Landry Assokoly uit Ivoorkust. Daarnaast zijn Chandeaux, Delano Felter, Darren Gardner en Jefferson Da Viega te gast. Transatlantic Connection is een terugkerend event in het Maaspodium. Transatlantic Connection #4 maakt onderdeel uit van Operadagen Rotterdam.

Deze editie van Transatlantic Connection sluit aan bij het ODR festivalthema Lost & Found: Heldenmoed, met verhalen over de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen tijdens iedere heldentocht. Hier stapt de held in het oog van de storm, trotseert gevaren, gaat de confrontatie aan met zijn demonen, en betreedt vreemde oorden, ver weg van huis. Het zijn vaak de donkerste momenten van de reis, waarop de held ware heldenmoed toont.

Minidocumentaire uit 2012 over de tenor Landry Assokoly.

  • Credits

  • Stanley Clementina

  • Concept en idee: Stanley Clementina
    Muziek: Stanley Clementina, Landry Assokoly (operazanger), Chandeaux, Quinn Soular , Darren Gardner, Jefferson Da Viega

  • Stanley dankt zijn muzikaliteit aan zijn Caribische achtergrond. Geboren op Curaçao, werd het zingen hem met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen speelde hij al gitaar en drums. Op zijn tiende nam hij zijn eerste eigen compositie op: Dia Kristu Bini, een gospelnummer. Sindsdien heeft Stanley de muziek nooit meer losgelaten. In Nederland speelde hij in diverse pop-, soul- en rockbands. Hij maakte deel uit van een van de eerste Nederlandse R&B-bands: Black Flava. Hij voltooide de opleiding basgitaar en zang aan het Rotterdamse conservatorium. In het Maaspodium was hij eerder te horen tijdens de Sunday Music Lounge, hij stelde zijn eigen FRESH-editie samen en is nu curator van het regelmatig terugkerende event Transatlantic Connection.

Geef een reactie

Of deel Transatlantic Connection #4 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Transatlantic Connection #4

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.