fbpx

Maas theater dans podium

Reizigers op een spannende overtocht 
 • 8+
 • dans
Speellijst / tickets

Stel je voor dat je opeens je land moet verlaten. Wat neem je mee? Wie kan je vertrouwen? Hoe hoor je erbij?

“Het is een vrolijk geheel: de ouderwetse koffers, de dansers gestoken in zwierende jurken en ouderwetse broeken en overhemden, die op de live uitgevoerde composities van Mathias van de Wiele hun vertrek in gereedheid brengen.” Theaterkrant

Trekvogels volgt een groep landverhuizers op een spannende overtocht. Mensen die alles achterlaten voor de belofte op een beter leven in een nieuw land. Onder begeleiding van live muziek ontdekken de reizigers gaandeweg elkaars achtergrond, leren over elkaars gebruiken en overwinnen ze onderlinge conflicten. De kracht van de groep, opgebouwd door vele individuen, sijpelt langzaam door, tot de avonturiers één geheel vormen, als een harmonieuze vlucht vogels.

De Red Star Line, een rederij die tussen 1873 en 1934 ruim twee miljoen mensen vanuit Antwerpen naar New York transporteerde, dienst als inspiratiebron. Deze landverhuizers lieten hun thuisland achter en vertrokken met vaak niet meer dan één koffer op weg naar het beloofde land, Amerika. Deze historische verhalen leren ons dat migratie van alle tijden is en een bouwsteen van onze huidige samenleving.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Makers
Vrije voeten is een nieuw danscollectief bestaande uit negen leden met een uniek mix van persoonlijkheden, talent en achtergrond. Jarenlang vormden zij de uitvoeringskern van het Internationaal Danstheater; een gevestigd dansgezelschap te Amsterdam gespecialiseerd in moderne dans met folkloristische invloeden. Vrije voeten staat voor dans op het hoogste niveau, live muziek, spannende concepten en hartverwarmende verhalen van over de hele wereld.

Picknicken
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade.Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

Meivakantie: spelen met geluid en beweging
Kom vakantie vieren in het Maaspodium! In de meivakantie is er een ruime keuze aan familievoorstellingen en ervoor en erna is er van alles te doen. Ga je mee eieren zoeken in het paasweekend (20 t/m 22 april), of kom je zelf spelen met geluid en beweging in de week van 28 april t/m 5 mei? Bij mooi weer gooien we de deuren naar het terras open en kun je met onze picknickmanden een zonnig plekje zoeken op het grasveld. De leukste vakanties vier je gewoon lekker hier, in Rotterdam. Klik hier voor het volledige programma.

 • Credits

 • Door: Vrije Voeten, Het Internationaal Danstheater
  Collectief:
  Jeroen Van Acker, Roisin Verheul, Michael Sastrowitomo, Mathilde Van de Wiele, Soetkin Jacobs, Patrick Radu, Rossana Caldarera, Francesca Peniguel, William Lü
  Choreografie: Mathilde Van de Wiele
  Componist: Mathias Van de Wiele

Geef een reactie

Of deel Trekvogels op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.