fbpx

Maas theater dans podium

Drugs gebruiken is leuk! Toch?
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Trip mee op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid, tussen hallucineren en realiseren

Drugs gebruiken is gewoon leuk. Toch? Want wie ben jij? Loop jij mee met de kudde? Laat jij je hoofd leegvreten door de norm-aal? Of ben jij dat druppeltje dat de andere kant uit stroomt?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn wereld. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van ‘anders zijn’. Maar voor je het weet zit je op een grillige achtbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.

Deze monoloog is een unieke manier om drugsgebruik bespreekbaar te maken. Na meer dan 300 voorstellingen brengt Theater O’Kontreir deze Vlaamse succesvoorstelling naar Nederland.

Serge Hogenbirk
Serge zette deze zomer samen met Boyd Grund het Maaspodium op zijn kop. Als de ongure types Mike en Sjon namen zij het podium over tijdens hun FRESH. Ook op het KinderWaterConcert en tijdens het openingsweekend van het vernieuwde Maaspodium zetten zij de louche broers met verve neer.

Serge studeerde in 2013 af aan De Acteerschool Rotterdam van Hofplein Rotterdam. Hij werkt sindsdien als acteur, theatermaker en theaterdocent bij verschillende theatergroepen en culturele instanties. Als freelancer was hij onder meer verbonden aan O’kontreir, Theatergroep Siberia, SKVR en Maas theater en dans.

Goesting in theater
Deze voorstelling is onderdeel van het festival NL & BE – goesting in theater dat plaatsvindt van 17 t/m 25 oktober in en rondom het Maaspodium. Een herfstvakantie vol spannende voorstellingen, ontmoetingen, pop-up acts en vele extra’s.

 • Credits

 • Randprogrammering

 • Gezelschap: O’kontreir
  Tekst, muziek en regie: Frank van Erum en Mattias De Paep
  Spel:
  Serge Hogenbirk

 • Voor én na de voorstelling draait DJ Boyd zijn beste platen. Honger (van het dansen)? Stort je op de frietfiets! Vanuit deze authentieke bakfiets worden heerlijke biologische frieten geserveerd. Volgens het AD de beste van Nederland.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Trip

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.