Maas theater dans podium

Wetenschapfantasie en de ultieme waarheid
 • performancetheater
 • XL
Speellijst / tickets

Deze voorstelling is onderdeel van de Theater of the Now reeks. Tickets zijn inclusief randprogramma.

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche, God is dood, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voor te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Inspiratie
Geïnspireerd op boeken als The Elegant Universe van Brian Greene en Sapiens & Homo Deus van Yuval Noah Harari gooien Nick en Mathieu zich op één van hun favoriete onderwerpen: de noodzakelijke behoefte van de mens om zijn omgeving en (nu ook steeds meer) zichzelf te vormen. Wat zijn de effecten hiervan? Wat voor wereld creëren we? De ene wetenschappelijke revolutie is nog niet geweest of de andere dienst zich alweer aan, we lijken niet meer te stoppen.

Theater of the Now randprogramma
Ultimate Cube is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

 • Quotes

 • Credits

 • “De beide makers Nick Bos en Mathieu Wijdeven zetten alle mogelijke genres in om hun voorstelling te maken. Ze werken met hoogstaand technisch vernuft. De ‘cube’ waarvan in de titel sprake is, is een fraai vormgegeven rechthoek waarmee ze hun ruimtereizen maken.” – Theaterkrant ★★★

 • Door: Feikes huis, Firma draak
  Concept en spel: Nick Bos en Mathieu Wijdeven
  Eindregie: Lotte Bos en Annechien de Vocht (YoungGangsters)
  Tekstbijdragen en Sound Design: Tommy Ventevogel
  Dramaturgie: Pol Eggermont (Feikes Huis)
  Techniek en licht: Reynoud van der Molen
  Vormgeving: Vincent Blok
  Kostuums: Terrorkittens
  Fotografie: Salih Kilic
  Met dank aan: Hotel Modern, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Geef een reactie

Of deel Ultimate Cube op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Ultimate Cube

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.