fbpx

Maas theater dans podium

Double bill van talentvolle makers
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

In voorjaar en zomer 2020 presenteert Maas een double bill van talentvolle dansmakers in Loslopend wild XL. Gihan Koster en Maikel Walker maken een duet voor DanceAble genaamd Positivism en zullen dat duet verder uitwerken bij Maas. Wennah Wilkers maakt een stuk genaamd Under The Surface met muziek van Jack Dijkhuijsen. De makers worden begeleid door Jolanda Spoel en Moniek Merkx.

Positivism: Preview bij Holland Dance Festival
Op 29 november gaven Maikel en Gihan een preview van 10 minuten van hun performance Positivism in het kader van DanceAble #3 | Step into the Future.
“Positivisme is speels en licht, en ieder laat zien wat zijn sterke kant is. Walkers beresterke bovenlichaam stelt hem in staat Koster te overtreffen met vloerwerk dat je als toeschouwer al in je arm-, rug- en schouderspieren voelt branden.”, aldus Francine van der Wiel, Theaterkrant.

Het NRC interviewde Maikel over zijn beperking en zijn bijdrage aan het DanceAble Festival. Lees hier het hele artikel:

„Eerlijk gezegd was die beperking voor mij eerder een voordeel”, zegt Walker lachend. „Ik heb me nooit beperkt gevoeld. Sterker nog, groepen waren blij als ik bij hen kwam, dan hoefden ze tenminste niet tégen mij te battelen.”

Under the Surface
Wennah Wilkers: “Een performance met als hoofdingrediënten muziek en dans. In dit interdisciplinaire project zullen we ons specifiek verdiepen in de versmelting van de urban en Filipijnse danscultuur. De bewegingstaal uit zich door middel van een speelse ontmoeting met verschillende kunstvormen. Er zal video gebruikt worden waarin beelden van de Filipijnse cultuur langskomen. Kunst zien we als manier om ons te verbinden met een gevoel van inclusiviteit en vrijheid. We zullen het leven vieren door middel van muziek en dans”

Loslopend wild
De double bill Under The Surface/Positivism is onderdeel van het programma Loslopend wild. In Loslopend wild krijgen nieuwe makers de kans om, met coaching van Maasmakers, een kort stuk te maken voor festivals en podia. In 2015 presenteerden we drie korte stukken op Oerol van Nastaran Razawi Khorasani, Lotte Rischen & Anne Fé de Boer, Jasper van Luijk en een van José Montoya op De Parade. Enkele van deze voorstellingen waren ook op buitenlandse festivals te zien. In 2017 maakten we onder de noemer Loslopend wild een theatertour met zes korte stukken van/met onder andere Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes, Lisa Groothof, Gale Rama, Art Srisayam, Guilherme Miotto, Shane Boers en Simon Bus. In 2019 maken Jurriën Remkes en Freek Nieuwdorp een nieuw stuk voor De Parade: Showtje tof doen. In 2020 presenteert Maas een double bill van talentvolle dansmakers. Meer Loslopend wild.

 • Quotes

 • Credits

 • “Ook in het korte duet van Maikel Walker en Gihan Koster is Walkers beperking eigenlijk niet van belang. Positivisme is speels en licht, en ieder laat zien wat zijn sterke kant is. Walkers beresterke bovenlichaam stelt hem in staat Koster te overtreffen met vloerwerk dat je als toeschouwer al in je arm-, rug- en schouderspieren voelt branden. De bijdragen van Van Luijk en Walker vormden het hoogtepunt van de voorstelling.” – Theaterkant

   

 • Dansers: Gihan Koster en Maikel Walker (Positivism), Wennah Wilkers (Under The Surface)
  Coaching: Moniek Merkx, Jolanda Spoel, Philippe Almeida
  Muziek Under The Surface: Jack Dijkhuijsen

   

Geef een reactie

Of deel Under The Surface / Positivism op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

 • Under The Surface / Positivism Maaspodium Rotterdam 13:30 uur
 • Under The Surface / Positivism Maaspodium Rotterdam 13:30 uur

Bekijk de openbare voorstellingen