fbpx

Maas theater dans podium

Een sprookje maar dan anders
 • 6+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

Over sprookjes en middeleeuwse verzinsels die nog steeds onze moraal en rolverdeling bepalen

”Alles klopt in deze voorstelling. Het decor, de spelers, het verhaal, de humor.” Theaterkrant / “lekker opruiend omdenktheater” Volkskrant / “in rap tempo van hevig ontroerd naar hikkend van de lach (…), van een staat vol van argwaan naar een van grote overgave.” ★★★★ Leeuwarder Courant

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

Ik trek een jurk aan en speel moedertje.
Jij draagt een snor en bent vadertje.
En jij. Jij bent ons kind.
Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen.
Dus sturen we je met wat oud brood het bos in.
Dan ben ik een fee en verander ik jou in een pop van hout.
En dan, dan begint ons avontuur.

Waarom doen we de dingen ‘zus en zo’ alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het ‘zus en zo’ doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

EXTRA’S
Gratis workshop na afloop

In de workshop rekenen we af met vastgeroeste rolpatronen en draaien we alle rollen op een speelse manier om. We maken nieuwe sprookjes, sorteren van groot naar klein, proppen onszelf letterlijk in hokjes en rennen daar net zo hard samen weer uit. Maar pas op! Net als in de voorstelling kan alles zó weer door elkaar gegooid worden. Een swingende theaterworkshop met muziek uit de voorstelling en een kist vol verkleedkleren. Praktische info: De workshop is aansluitend op de voorstelling en duurt ca. 60 minuten. Meedoen is gratis, maar vol=vol! Reserveer je workshopplaats bij je voorstellingsticket.

Picknicken
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandjeBij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade.Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

 

 

Meivakantie: spelen met geluid en beweging
Kom vakantie vieren in het Maaspodium! In de meivakantie is er een ruime keuze aan familievoorstellingen en ervoor en erna is er van alles te doen. Ga je mee eieren zoeken in het paasweekend (20 t/m 22 april), of kom je zelf spelen met geluid en beweging in de week van 28 april t/m 5 mei? Bij mooi weer gooien we de deuren naar het terras open en kun je met onze picknickmanden een zonnig plekje zoeken op het grasveld. De leukste vakanties vier je gewoon lekker hier, in Rotterdam. Klik hier voor het volledige programma.

 • Quotes

 • Credits

 • “BonteHond zet in deze zeer geestige voorstelling vraagtekens bij burgerlijke vanzelfsprekendheden.” “Alles klopt in deze voorstelling. Het decor, de spelers, het verhaal, de humor.” – Theaterkrant

  “De acteurs van BonteHond geven hilarisch vorm aan dit lekker opruiend omdenktheater.” Volkskrant

  “Vier acteurs, in de regie van René Geerlings, weten een wereld op te roepen waarin alles kan. Ze weten het jonge publiek in rap tempo van hevig ontroerd naar hikkend van de lach te brengen, van een staat vol van argwaan naar een van grote overgave. En dat allemaal door de kinderwereld te verbeelden; een wereld boordevol rollenspel waarin alles mogelijk is.” ★★★★ Leeuwarder Courant

 • Door: BonteHond
  Regie:
  René Geerlings
  Tekst: Sanne Schuhmacher
  Muziekdecor: Reinier van Harten
  Spel: Tessa Jonge Poerink, Michiel Blankwaardt, Manon Nieuweboer, Reinier van Harten
  Dramaturgie: Judith Faas

  Over het gezelschap
  BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere speelt het gezelschap in theaters, buurthuizen, op festivals, op scholen en op locatie door heel Nederland en België en steeds vaker in het buitenland. Artistiek leider van BonteHond is René Geerlings.

Geef een reactie

Of deel Vadertje & moedertje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Vadertje & moedertje
 • Vadertje & moedertje

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.