Maas theater dans podium

Een historisch verhaal op zijn kop
 • muziek
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

In Venus vs Modernity onderzoekt Lebo Mashile de beeldvorming en politiek van het vrouwenlichaam aan de hand van het verhaal van Sarah Baartman, die in de 19e eeuw als Afrikaanse ‘freak’ vrouw in Europa tentoongesteld werd. Baartmans lichaam werd een referentiepunt voor onder andere politieke satire, modeontwerp en medisch debat. Mashile zet het historische verhaal op zijn kop en geeft Baartman een autonome stem in poëzie en operazang. Venus vs Modernity legt de effecten van witte suprematie en een patriarchaal systeem op de beeldvorming van het zwarte vrouwenlichaam toont. Dit wordt versterkt door spel en zang van Anne Masina, wiens krachtige stem klinkt als een voltallig koor.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Afrovibes festival
Voor de zestiende keer (en zesde keer in het Maaspodium) brengt Afrovibes Festival jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 3 tot en met 13 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober is het festival in het Maaspodium. De foyer van het theater verandert in een levendig festivalcafé en ontmoetingsplek voor de (inter)nationale gasten en het publiek.

Speak Truth to Power
Het festival thema van dit jaar is Speak Truth to Power. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar en echt is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin ‘fake news’ en gemanipuleerde feiten de realiteit overstemmen en bestaande stereotypen versterken?
>> Klik voor meer info over Afrovibes festival

Combitickets
Yuropa (14:00 uur) en Venus vs Modernity (15:30 uur) > klik hier
Venus vs Modernity (15:30 uur) en Symphony of Now (17:30 uur) > klik hier
Yuropa (14:00 uur), Venus vs Modernity (15:30 uur) en Symphony of Now (17:30 uur) > klik hier

 • Credits

 • Door: Lebo Mashile, Ann Masina
  Regie:
  Pamela Nomvete
  Spel, poëzie: Lebogang Mashile
  Spel, zang: Ann Masina

Geef een reactie

Of deel Venus vs Modernity op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Venus vs Modernity

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.