Maas theater dans podium

Speellijst / tickets

Twee stukken in het kader van theaterfestival 75 oorlog in de stad.

Verdronken Vlinders
Een muzikale voorstelling met 9 Kenianen i.s.m. Nederlandse acteurs

Stel je voor: op een Rotterdams plein in een Rotterdamse buurt met Rotterdamse mensen staat plotseling een traditioneel geklede Samburu krijger en dan komt er weer een en nog een… Wat gebeurt er dan? Stel je voor dat er ook spelers uit Noord-Holland aan komen en ook groepen autochtonen en allochtonen uit deze Rotterdamse buurt. Stel dat er een onzichtbare hand een cd speler aan zet en daaruit komen de klanken van Terry Riley’s Compositie in C, een minimal en heftig ritmisch muziekstuk uit de tijd van het Kralingse Bos Popfestival. Het ritme is onontkoombaar en diverse groepen lopen op het plein in straf ritme. Een ritme dat bijna niet bij te houden is en tel daar bij de tijdsduur van 40 minuten en er zullen misstappen komen. Misstappen? Ach, je komt in een andere groep te lopen en aan het einde zijn alle groepen gemixt en vallen door elkaar ter aarde en gelijk een Dripping Painting van Jackson Pollock liggen alle kleuren van mensen en hun wapens als een kunstwerk op de grond.

21 juni // 14:00 uur

Geen Front SCHAAKT
Een ontmoeting tussen de jonge theatermakers van Geen Front en twee joodse, homoseksuele, zich-de-tweede-wereld-oorlog-nog-herinnerende mannen. Een mini-voorstelling van 15 minuten waarin ze botsen en samen optrekken. Over het verlangen ergens bij te horen en de onwil een kant te kiezen. Totdat het spel is afgelopen.

Niek Dekker, Lisette van Maanen en Wilbert Slagboom vormen samen Geen Front. Zij willen het publiek meenemen in tegenstrijdige gedachtegangen en huis-tuin-en-keuken filosofieën. Geen Front is optimistisch, volhardend en een tikje naïef. In SCHAAKT spelen Jochanan Remeeus Speelman en Salomon Slier mee als gastspelers.

21 juni // 15:45 uur

75 jaar oorlog in de stad: een nieuw Rotterdams theaterfestival
In april, mei & juni 2015 zal dit pop-up festival op meer dan 12 locaties door heel Rotterdam plaatsvinden. Deze 75 multidisciplinaire voorstellingen voor jong en oud, worden gespeeld zowel voor regulierpubliek als het voortgezet onderwijs. Het rotterdamscentrumvoortheater initieert dit festival en zorgt dat meer dan 200 mensen meedoen aan dit gloednieuwe festival. Waarin de oorlog van nu en van toen centraal staat. In dit theaterfestival spelen zeer diverse voorstellingen die allemaal het thema oorlog in zich meedragen.

Tickets en meer informatie:
De voorstellingen op 20 juni zijn afgelast.
Meer info: www.75jaaroorlogindestad.nl

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Verdronken Vlinders & SCHAAKT

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.