Maas theater dans podium

Een theatraal luisterboek
 • 7+
 • Interactief theater
Speellijst / tickets

Een familievoorstelling om niet meer te vergeten

 “speels, vertederend. Een lust voor oog en oor.” ★★★★ Theaterkrant
“Groothof timet knap met alle geluiden en stemmen, Van Iersel is prachtig stil” ★★★★ De Volkskrant

Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. De stem spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken en te onthouden. Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en poetsen. Daarom halen oude mensen vaak herinneringen op. Ze hebben er veel. Als je zeven bent, heb je er veel minder.

In Niet vergeten delven we herinneringen op met alles wat we kunnen gebruiken en maken zo een familievoorstelling om niet meer te vergeten. Zet je koptelefoon maar op.

Duur voorstelling: 80 minuten (o.v.b.)

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie programmeren we volop familievoorstellingen. Voor aanvang en na afloop vermaak je je in ons huttendorp in de foyer. Met knijpers, touwen en kleurige doeken bouw je hutten van tafels. Verstop je nog even binnen voordat de lente echt begint. Klik hier voor het vakantieprogramma.

Makers
Hoge Fronten werkt vanuit de oude cementfabriek AINSI in Maastricht, onder leiding van Lieke Benders. De voorstellingen van Hoge Fronten nodigen het publiek uit om in beweging te komen, vaak letterlijk. Graag draagt Lieke Benders hierbij haar eigen ontvankelijkheid voor ‘kleine observaties’ over aan het publiek. Net als bij haar vorige voorstelling Niet wiet, wel nel werkte ze samen met schrijfster Joke van Leeuwen. Zij schrijft gedichten, romans en verhalen voor kinderen en volwassenen.

Picknicken!
Lunch vooraf aan de voorstelling met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje, waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. In het mandje zit in ieder geval quiche, fruit, stokbrood en salade. Trouwens, de picknick is helemaal vegetarisch. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassen €7,50 en kinderen € 5,00.

 • Quotes

 • Credits

 •  “Tekst en beeld vloeien symbiotisch in elkaar, speels, vertederend. Een lust voor oog en oor.”
   ★★★★ Theaterkrant 

  “Groothof timet knap met alle geluiden en stemmen, Van Iersel is prachtig stil wanneer zijn hoofd in een laatje verdwijnt.”
  ★★★★ De Volkskrant

  “Een fantastische verrassing, onze kinderen van 8 en 6 zaten van begin tot eind geboeid te luisteren. Het fenomeen herinneringen heeft nu een beeld. Leerzaam, vol humor en tegelijkertijd ontroerend. Echt een aanrader!” – Bezoeker Patrizia Meijer

 • Door: Hoge Fronten, Lieke Benders
  Concept & regie:
   Lieke Benders
  Tekst en stem: Joke van Leeuwen
  Spel: Marie Groothof/Kiki van Aubel/Feike Looyen en Ad van Iersel

Geef een reactie

Of deel Niet vergeten op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Niet vergeten

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.