Maas theater dans podium

Een serieus grappig verhaal voor iedereen vanaf zes jaar
 • 6+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

“een van de mooiste jeugdtheatervoorstellingen van vorig seizoen; ontroerend, hilarisch, actueel en nostalgisch tegelijkertijd” Theaterkrant.

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

 Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list. 

Vergeten Dieren en Verloren Zaken is de vierde jeugdtheatervoorstelling van Duda Paiva Company en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen.

In Vergeten Dieren en Verloren Zaken laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken?

Duur voorstelling: 60 minuten

Makers
Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In zijn jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven.

 • Quotes

 • Credits

 • Recensent Annette Embrechts zette Vergeten dieren en verloren zaken in haar top 3 theaterervaringen in de Theaterkrant:

  “Een van de mooiste jeugdtheatervoorstellingen van vorig seizoen; ontroerend, hilarisch, actueel en nostalgisch tegelijkertijd, over het uitsterven der dieren en de menselijke drang om overal geld aan te willen verdienen.”

  Eerdere bezoekers over Vergeten dieren en verloren zaken:

  “Verrassend die zelfgemaakte poppen; heel origineel. En met humor.” Stefan (35 jr) met zoontje Stef (6 jr).
  “De dodo vond ik het leukste dier, maar hoe ze de brief lieten praten en vliegen, dat vond ik echt heel mooi.” Joep (47 jr).
  “Ik ben er verbaasd over hoe ze met zo weinig mensen en middelen, zoveel uit kunnen beelden.” Jan (81 jr) met kleinkinderen Moos (7,5 jr) en Silke (9 jr).

  De pers over eerdere voorstellingen van Duda Paiva:

  In Volkskrant voor Monsters ★★★★.
  In Theaterkrant voor Monsters ★★★★.
  In Theaterkrant voor De Grieken ★★★★.
  “In het betoverende toneelstuk De Grieken weet je soms niet meer wat pop is en wat mens. De poppen zijn gemaakt van schuimrubber, maar lijken net echt.” Kidsweek ★★★★.

 • Door: DUDA PAIVA COMPANY
  Regie
  : Duda Paiva
  Spel: Tim Velraeds, Cat Smits
  Poppen: André Mello, Duda Paiva
  Soundscape: Wilco Alkema
  Decor: Daniel Patijn i.s.m. Tim Velraeds
  Kostuum: Atty Kingma
  Licht: Mark Verhoef
  Dramaturgie: Kim Kooiman
  Foto: Studio Matusiak

Geef een reactie

Of deel Vergeten Dieren en Verloren Zaken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Vergeten Dieren en Verloren Zaken Geannuleerd
 • Vergeten Dieren en Verloren Zaken Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.