fbpx

Maas theater dans podium

Waar blijft iets als het weg is?
 • 6+
 • theater
Speellijst / tickets

Dit is een serieus grappig verhaal. Over dingen die er eerst zijn en dan verdwijnen. Over dingen zoals jouw leuke knuffel of dat blauwe speelgoedautootje dat zo hard kon rijden, maar ook de lach van je opa of dat ene mooie liedje in je hoofd. Het ene moment heb je het nog, het volgende moment is het weg. Om veel later, onverwacht weer even op te poppen uit het niets. Niet dat je het dan weer vast kan houden, want dingen die weg zijn blijven weg, toch? Maar waar blijven ze dan als ze weg zijn?

In dit verhaal heeft mijnheer Ut ook dingen die hij wil houden. Dingen waarvoor buiten zijn winkel geen plaats meer is: een knorrige vleesetende plant, de allerlaatste buidelwolf en een echte dodo. Maar die waren toch uitgestorven? Mijnheer Ut kan zich een leven zonder deze vergeten dieren niet voorstellen, alleen… alleen is er ook mevrouw Caterpillar en zij gelooft niet in bewaren. Zij gelooft in ‘opgeruimd staat netjes’…

Makers
Dit is de vierde jeugdvoorstelling van Duda Paiva Company en een idee van Tim Velraeds. Tim is gefascineerd door dieren die er niet meer zijn, zoals de Dodo. De magische schuimrubberen wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer even tot leven te brengen. Duda Paiva Company mixt dans met poppen tot een visuele en toegankelijke vorm van theater. Met zijn jeugdvoorstellingen wil Duda Paiva de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games zó dichtbij brengen dat deze bijna echt wordt.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Strijk neer op een picknickkleedje
Lunch voorafgaand aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen € 5,00.

 • Quotes

 • Credits

 • De pers over eerdere voorstellingen van Duda Paiva:
  In Volkskrant voor Monsters ★★★★.
  In Theaterkrant voor Monsters ★★★★.
  In Theaterkrant voor De Grieken ★★★★.

  “In het betoverende toneelstuk De Grieken weet je soms niet meer wat pop is en wat mens. De poppen zijn gemaakt van schuimrubber, maar lijken net echt.” Kidsweek ★★★★.

 • Door: DUDA PAIVA COMPANY
  Regie
  : Duda Paiva
  Spel: Tim Velraeds, Cat Smits
  Poppen: André Mello, Duda Paiva
  Soundscape: Wilco Alkema
  Decor: Daniel Patijn i.s.m. Tim Velraeds
  Licht: Mark Verhoef
  Dramaturgie: Kim Kooiman

Geef een reactie

Of deel Vergeten Dieren en Verloren Zaken op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.