Maas theater dans podium

Rosa en Jurriën bluffen zichzelf de ruimte in
 • 8+
 • theater
Speellijst / tickets

Een voorstelling over vliegen en ruimtereizen vol kinderlijke fantasie en opschepkunst.

“Wij zijn klaar voor iets groots. Het is zo groots, dat we van onze voeten worden getild, we stijgen op. De ruimte in. Daar horen we thuis, daar kunnen we gaan waar we willen. Wat onze koers is, dat weten we nog niet. Maar wat maakt dat uit, als je maar gewoon gaat! Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Op een dag zullen we wel weer neerploffen op de aarde, maar die dag is nog ver weg. Daar denken we nog even niet aan.”

Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes (beide onder andere in Alice in Wonderland) bluffen zichzelf de ruimte in. Ze pakken uit met veel kinderlijke fantasie en opschepkunst. En geloof het of niet: ze vliegen, echt waar.

De pers:
“Zo innemend (…) dat je zelf met beide voeten van de grond gaat” (Volkskrant).
“Fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg!, fris geacteerd” (Theaterkrant).

De voorstelling is onderdeel van Loslopend Wild 8+. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL.

 • Quotes

 • Credits

 • Maasreporters

 • “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Hartverscheurende puberproblematiek in PlayStation”, “geestig samenspel in Kronkel”, en “een fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg!, fris geacteerd.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

  “Verlangen naar een andere wereld, dat kenmerkt Loslopend Wild, gemaakt voor kinderen en jongeren. In deze zes stukken gamen de performers, vliegen ze en gaan ze op ontdekkingsreis.” (…) “Rondzoevend op hoverboards scheppen Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes in Vlieg! zo innemend op over hun vliegkunsten, dat je zelf met beide voeten van de grond gaat. Hier bewijst zich de kracht van fantasie.” Mirjam van der Linden, Volkskrant ***

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.” Jos Schuring, Scènes ***

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs.” (…) “De lach op ons gezicht was niet weg te slaan.” (…) “Playstation was een prachtig dansstuk met een vleugje theater en heel interessant omdat het stuk gevuld was met een duidelijk verhaal en dito concept. Vlieg! en Kronkel hadden meer theaterelementen met een komisch tintje in zich.” Mara Arts, Theater- en Musicalnieuws.nl

  “Loslopend Wild is heel erg aan te raden! Er werd veel gedanst bij PlayStation dat was heel erg mooi. Bij Vlieg! moest het publiek heel erg lachen en er waren bijzondere effecten. Kronkel vond ik heel grappig.” Esmée (9 jaar), Zapp Theaterprijs

  “Beide spelers voelden de kinderen feilloos aan en wisten op de juiste momenten de kinderen te prikkelen om te reageren” **** Mieke van Raay, I love theater

 • Regie, concept, spel: Rosa van Leeuwen, Jurriën Remkes
  Muziek: Djurre de Haan
  Met dank aan: Elias de Bruyne, Rutger Remkes, Sanne Danz

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)

 • “Het was heel leuk om te zien hoe ze elkaar steeds weer overtroffen met dingen. Ze speelden ook heel erg met het publiek en dat was heel leuk want je voelde je er echt bij betrokken. (…) De ruimte was zo mooi met de maan en allemaal sterren, het was echt even een wouw moment.”
  Nadia (12 jaar)

  “Bij vlieg werd je echt meegenomen in de fantasie en ze gebruikten de technologie van nu erg goed. (…) Ik heb er erg om moeten lachen en vond dit ook een van de leukste stukken van de avond!”
  Brit (12 jaar)

  “Het is allemaal heel overdreven maar dat maakt het heel erg leuk. Ze spelen het stuk op een ox-board dat is best wel knap, want tijdens de uitvoering moet je de controle op je ox-board ook nog eens houden. Ik vond het echt een geweldig en lachwekkend stuk.”
  Floor (14 jaar)

  “Het mooiste vond ik het moment dat ze ons mee namen in de ruimte dat alles eruit zag alsof we daar echt waren! De lichtjes in het donker leken net sterren. De voorstelling is een echte aanrader.”
  Isa (12 jaar)

  “Vlieg is een leuk en grappig toneelstuk met veel overdrijving.”
  Carlijn (12 jaar)

  “Ik vond dit een hele leuke voorstelling omdat ze veel met het publiek deden en er zat veel humor in.”
  Bibian (11 jaar)

  “Ik vond het een leuke voorstelling omdat er veel contact was met het publiek en omdat het heel erg grappig was en dat als de een wat zei dat de ander daar weer een sterker verhaal bij verzon.”
  Jessey

  “Vlieg! vond ik heel erg leuk. Het was heel grappig. Je herkende het ook, dat je steeds een beetje beter wilde zijn dan de andere. Het was een heel duidelijk verhaal. Het waren heel coole effecten.”
  Mila

  “Is de grappigste voorstelling van de wereld.” (…) “Ze zijn alleen maar aan het opscheppen over wat zij meemaken en wat natuurlijk niet waar is. Als iemand iets heeft meegemaakt heeft de andere het op een nog betere manier meegemaakt”
  Suusje

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen