Maas theater dans podium

5+ / 8+
Speellijst / tickets

Maas presenteert Voor de leeuwen #3, hét festival voor nieuw dans- en theatermaaktalent.

Laat je tijdens dit verfrissende festival verrassen door nieuwe voorstellingen voor een jong publiek. Tijdens Voor de leeuwen #3 gaan bovendien twee Maasproducties in première: Wie niet weg is is gezien (poppenhorror van Lotte Rischen en Anne Fé de Boer) en Kwijt (ontroerend solotheater van Daniëlle van de Ven). Beide producties werden gemaakt voor Voor de leeuwen #1 en gaan komend theaterseizoen op tournee onder de Maasvlag.

Voor de leeuwen #3: een driedaags festival vol bijzondere ontmoetingen in de foyer of op het zonnige terras, lekker eten en drinken, muziek, een afterparty èn leuke extra’s voor de kinderen, zoals schminken, kleuren, glitter tattoos en een insectenkoffer.

Programma zondag 25 mei vanaf 14:00 uur

header_013_Kwijt_Maas theater en dans scenefotoKwijt 5+
ontroerend theater door Daniëlle van de Ven

Er is een meisje. En er was een vader. Maar die is nu kwijt. En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje. Dus gaat ze op pad. Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Kwijt gaat over missen, afscheid nemen, dapper zijn en volhouden.

14:00 & 15:00 uur // Educatie Zaal

 

Op zoek naar het huilmeisje_sliderOp zoek naar het huilmeisje 5+
theatervoorstelling door Malou van Sluis

Malou is stoer en ze huilt nooit. Op haar radiootje hoort ze een verhaal over een meisje dat op een klein eilandje woont en de hele dag huilt. Zelfs zo veel, dat de zee zich vult met haar tranen en het eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou wel eens zien. Samen met haar beste vriend Vis gaat zij op zoek.

14:00 uur // Kleine Zaal

 

 Play StationPlayStation 8+ (double bill met SlechterIk)
dansvoorstelling van Art Srisayam

Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Een verkeerde stap in het echte leven en het is game over. PlayStation is een explosieve mix van spel en dans.

15:00 uur // Kleine Zaal

 

SlechterIKSlechterIk 8+ (double bill met PlayStation)
crimineel theater door José Montoya

SlechterIk gaat over ‘s werelds meest onbekende schurk. Hij gaat de planeet op te blazen. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. Het belooft een spektakel te worden! Eerst even oefenen: de slechterik speech, de gemene lach en het valse liedje. Je wilt dan niet gestoord worden. Vooral niet door je eigen moeder.

15:00 uur // Kleine Zaal

 

Gefallen

Gefallen 10+
dansvoorstelling van Guilherme Miotto

Gefallen is een ongebruikelijke cocktail van breakdance, delicate koormuziek en moderne dans. In een choreografie van Guilherme Miotto dansen wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en opkomend performer Joey Schrauwen op muziek van Daan Manneke.

16:15 uur // Grote Zaal

 

Programma vrijdag 23 mei (XL)
Programma zaterdag 24 mei (5+ / 8+ / XL)

Bekijk de trailer:

 

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen #3

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.