Maas theater dans podium

5+ / 8+ / XL
Speellijst / tickets

Maas presenteert Voor de leeuwen #3, hét festival voor nieuw dans- en theatermaaktalent.

Laat je tijdens dit verfrissende festival verrassen door nieuwe voorstellingen voor een jong publiek. Tijdens Voor de leeuwen #3 gaan bovendien twee Maasproducties in première: Wie niet weg is is gezien (poppenhorror van Lotte Rischen en Anne Fé de Boer) en Kwijt (ontroerend solotheater van Daniëlle van de Ven). Beide producties werden gemaakt voor Voor de leeuwen #1 en gaan komend theaterseizoen op tournee onder de Maasvlag.

Voor de leeuwen #3: een driedaags festival vol bijzondere ontmoetingen in de foyer of op het zonnige terras, lekker eten en drinken, muziek, acts door Niet voor de poes, een afterparty èn leuke extra’s voor de kinderen.

Pay What You Want
Op zaterdag bepaal je zelf wat je elke voorstelling waard vindt. Dus: jij bepaalt wat je betaalt! Om zeker te zijn van een plek bij de voorstellingen heb je wel een dagkaart (à € 0,-) nodig. Deze kun je kopen via deze site of bij de kassa van het Maaspodium. Met een dagkaart kan je alle voorstellingen bezoeken. Bij de kassa ontvang je op vertoon van het ticket een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot de zalen. Ook is er zaterdag een afterparty met DJ.

Programma zaterdag 24 mei vanaf 14:00 uur

header_005_Kwijt_Maas theater en dans scenefotoKwijt 5+
ontroerend theater door Daniëlle van de Ven

Er is een meisje. En er was een vader. Maar die is nu kwijt. En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje. Dus gaat ze op pad. Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Kwijt gaat over missen, afscheid nemen, dapper zijn en volhouden.

14:00 & 15:00 uur (première) // Educatie Zaal

 

Op zoek naar het huilmeisje_sliderOp zoek naar het huilmeisje 5+
theatervoorstelling van Malou van Sluis

Malou is stoer en ze huilt nooit. Op haar radiootje hoort ze een verhaal over een meisje dat op een klein eilandje woont en de hele dag huilt. Zelfs zo veel, dat de zee zich vult met haar tranen en het eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou wel eens zien. Samen met haar beste vriend Vis gaat zij op zoek.

15:00 uur // Kleine Zaal

 

STOP!

Stop! 5+
circustheater van Laura van Hal

Wat zou jij doen als je zooo lang staat te wachten, dat je je te pletter verveelt? In Stop! moeten drie mensen op het vliegveld zo lang wachten, dat ze elkaar uit verveling maar gaan vermaken. Maar blijft het bij een spel? Stop! is een circustheatervoorstelling waarin drie acrobaten elkaars grenzen opzoeken.

15:45 uur // Kleine Zaal

 

 Play StationPlayStation 8+ (double bill met SlechterIk)
dansvoorstelling van Art Srisayam

Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Een verkeerde stap in het echte leven en het is game over. PlayStation is een explosieve mix van spel en dans.

Lees het diepte-interview mer Art hier.

16:45 & 17.45 uur // Kleine Zaal

 

SlechterIKSlechterIk 8+ (double bill met PlayStation)
crimineel theater door José Montoya

SlechterIk gaat over ‘s werelds meest onbekende schurk. Hij gaat de planeet op te blazen. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. Het belooft een spektakel te worden! Eerst even oefenen: de slechterik speech, de gemene lach en het valse liedje. Je wilt dan niet gestoord worden. Vooral niet door je eigen moeder.

16:45 & 17.45 uur // Kleine Zaal

 

Gefallen

Gefallen 10+
dansvoorstelling van Guilherme Miotto

Gefallen is een ongebruikelijke cocktail van breakdance, delicate koormuziek en moderne dans. In een choreografie van Guilherme Miotto dansen wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en opkomend performer Joey Schrauwen op muziek van Daan Manneke.

16:45 & 17.45 uur // Grote Zaal

 

Eggs Are Good For Your HairEggs are good for your hair 12+
performance van Katja Heitmann

Een vreemde figuur doet erg haar best om te voldoen aan een ideaalbeeld. Een masker, hoge hakken, een bewerkte stem. Is dit wie ze echt is? In een absurdistische zoektocht op een koord komt ze steeds dichter bij haar eigen ik.

21:15 uur // Kleine Zaal

 

WNWIIG scènefoto (4) @Sjoerd KeldermanWie niet weg is is gezien 10+
poppenhorror door Lotte Rischen en Anne Fé de Boer

Deze spannende voorstelling gaat over een tweeling. Ze hebben besloten nooit meer met anderen te praten. Waarom zouden ze ook, ze hebben genoeg aan elkaar. Dus het beste is dat jullie je niet met hen bemoeien. Dan doen zij dat ook niet met jullie.

19:15 & 20:15 uur (première) // Kleine Zaal

 

Jesus is my Homeboy

Jesus is my Homeboy 12+
muziektheater door YoungGangsters (Lotte Bos en Annechien de Vocht)

In een muzikale voorstelling bezingen drie apostelen hun eigen evangelie in de wondere wereld van katholieke kitsch. Ze zoeken naar verlossing en het antwoord op de vraag: waar gelooft de mens van nu nog in?

21:15 uur // Grote Zaal

 

 

Over de waarheid en niets dan de waarheidOver de waarheid en niets dan de waarheid 12+

fysiek theater van Ariadna Rubio Lleó

Waarom hebben jullie volwassenen zulke grote voeten? En zo’n lage stem? Zulke gele tanden? Zulke kale hoofden? En zulke dikke buiken? Wat is volwassen zijn en hoe doe je dat? Word je het vanzelf of is er een handleiding voor nodig? Vier doodgewone volwassenen gaan dit grondig onderzoeken.

19:15 & 20:15 uur // Grote Zaal

 

Programma vrijdag 23 mei (XL)
Programma zondag 25 mei (5+ / 8+)

Bekijk de trailer:

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen #3

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.