Maas theater dans podium

Om wie brul jij het hardst?
  • ALL
Speellijst / tickets

Ontdek tijdens Voor de leeuwen XS nieuw dans- en theatermaaktalent.

In het tweede weekend van de meivakantie (9 en 10 mei) vindt de vierde editie van Voor de leeuwen plaats. Een tweedaags festival met de leukste, mooiste, grappigste en spannendste voorstellingen voor de hele familie.

EXTRA’S
Voor en na de voorstellingen is er van alles te doen in en rondom het Maaspodium. Ga op ontdekkingstocht, luister naar spannende verhalen van de Voorleestuin en maak je eigen muziek met een magische machine. Je kunt ook megabellen blazen en een kijkdoos maken. Heb je trek gekregen van al het avontuur? Wij zorgen natuurlijk voor genoeg lekkers. Hongerige leeuwen beginnen het festival goed met een stevig ontbijt of brunch. En moeders krijgen zelfs een gratis ontbijtje op Moederdag! Je bent vanaf 9:00 uur welkom in het Maaspodium.

9 mei van 10:00 – 14:00 uur
10 mei van 10:00 – 16:00 uur
Dagkaart €8 kind // €10 volwassenen

VOORSTELLINGEN ZA 9 MEI

TIK TAK SLAAP Sanne ZweijeTik Tak Slaap (2+)
Sanne Zweije // aanvang 10:00 u

Beeldende voorstelling over een pop die niet gaat slapen.

Tik….tak….tik….tak
Zelfs met alle lichten aan kan pop niet slapen.
Mama is moe.
Ze is getikt…getakt… dat pop niet kan slapen.
Wie denk jij dat eerder in slaap valt; pop of mama?

 

Eitje (3+)
Willemijn Zevenhuijzen & Dwayne Toemere // aanvang 11:00 u

Bloedstollend saaie actievoorstelling.

Een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Het wordt bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

 

Ik wacht niet ik FEEST @Floris HeuerIk wacht niet, ik FEEST (5+)
The Locals // aanvang 12:00 u

Over een feest om nooit meer te vergeten.

Polle is jarig! Als haar moeder ziek wordt, brengt de buurvrouw haar naar meneer vader. Meneer vader werkt aan zijn deadline. Polle moet stil zijn en onder het bureau blijven zitten. Ze pikt een schaar, vist wat papier van het bureau en begint te knippen. Een taart, slingers, en bezoek. Het wordt een feest om nooit te vergeten.

 

VOORSTELLINGEN ZO 10 MEI

Schildpad zoekt een huisSchildpad zoekt een huis (2+)
Anke Kuypers // aanvang 10:00 u

Vertelvoorstelling boordevol muziek, gedichtjes en liedjes.

Schildpad raakt z’n schild kwijt in een storm. Hij kan het nergens meer vinden. Schildpad gaat op zoek naar een nieuw huis. Hij komt een hondenhok, een vogelnestje en een vissenkom tegen. Maar in die huisjes woont al iemand! De hond, de vogels en de vissen helpen Schildpad om zijn eigen huisje terug te vinden.

 

In de verteIn de verte (2+)
Malou van Sluis & Judith Sleddens // aanvang 11:00 u

Interactieve en muzikale voorstelling voor de allerkleinsten.

Wat is de verte? En hoe kom je daar? We verzamelen al onze moed en stappen de grote wijde wereld in op zoek naar het onbekende. Geïnspireerd door de verhalen van Toon Tellegen maken Malou en Judith deze beeldende voorstelling, over weggaan en weer thuis komen. En ook over het avontuur daar tussenin!

 

help ik heb een vlieg ingesliktHelp, ik heb een vlieg ingeslikt (4+)
Mark van Vliet // aanvang 12:00 u

Een spannende muzikale voorstelling met heel veel dieren.

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

 

PlayStation (8+)
Art Srisayam, gespeeld door Serano Pinas // aanvang 13:00 u

Een explosieve mix van spel en dans.

Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Een verkeerde stap in het echte leven en het is game over. Lees het diepte-interview mer Art hier.

 

LAURA ODALAURA\ODA (8+)
Hanne Struyf // aanvang 14:00 u

Een muziektheatervoorstelling over een heel gewoon meisje.

LAURA\ODA is een heel gewoon meisje met een meisje in haar hoofd. Die draagt ze overal mee. Laura heeft een pure, directe en zintuiglijke kijk op alle normale dingen in de wereld. Een voorstelling over (samen) zijn en niet zijn of juist alleen.

 

Programma onder voorbehoud

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen #4 / XS
  • Voor de leeuwen #4 / XS

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.