Maas theater dans podium

Programma donderdag 21 mei
  • Festival
Speellijst / tickets

Het festival om nieuwe dans- en theatermakers te ontdekken

Op 21, 22 en 23 mei vindt Voor de leeuwen XL plaats. Tijdens de vijfde editie van dit festival brengt Maas het beste van nieuwe dans- en theatermakers bij elkaar. Zij krijgen een podium en jij de kans nieuw talent te ontdekken. Met elke avond een andere line up!

ETEN, DRINKEN, DANSEN
Voorafgaand aan de voorstellingen ben je welkom voor een hapje en drankje. Foodtrucks met lekkere happen staan vanaf 18:00 uur voor je klaar. We sluiten elke festivaldag af met een swingende afterparty met de dj’s van Panda Life.

INFO & TICKETS
Dagkaart €10 // Passe-partout voor 3 avonden €25

PROGRAMMA

PHOTOH&WHeldendaden & Wereldwonderen
Marieke Dermul // 19:00 uur
Zie het als onze blind date. Je weet dat je vanavond bij het Maaspodium moet zijn. Kleed je casual, dat zal ik ook doen. We gaan elkaar herkennen. Maak je daar niet druk over. Ik maak me al druk genoeg. Verder zou ik nu niks meer willen verklappen. Ik wil me namelijk nergens aan vastpinnen. Want wie weet wat er gebeurt als we elkaar gaan zien.

 

 

KraaiKraai
Jasper van Luijk // 20:00 uur
Hoe bereid je je voor om te vertrekken, alle schepen achter je te verbranden en ergens anders opnieuw te starten? Wat neem je mee? Hoe weet je dat je het aankunt? Een dansduet over het begin van een groot avontuur. Lees meer over Kraai

 

 

 

Publiciteitsfoto P. OIDOTGOm in de overwinning te geloven
Thirsa van Til // 21:00 uur
Een voorstelling over Truus Menger-Oversteegen en Traudl Junge. Twee vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een keuze maakten die de rest van hun verdere leven heeft bepaald.
“Met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel, heb ik ademloos gekeken.”
“Ontroerend en toch hoopvol.”
“Ont-wapenend! Ben er diep door geraakt!”

 

Joy 2Joy (double bill met IDENTITIJD)
Emilie Birraux & Gloria Ros // 22:30 uur
Joy is een danssolo over kracht en zachtheid, obsessie en loslaten. Het is een spel tussen een vrouw en monumentale muziek. Het verhaal van iemand die voor zichzelf opkomt en afscheid moet nemen.

 

 

 

Remses RafaelaIDENTITIJD (double bill met Joy)
Choreografie & dans: Remses Rafaela
Dans: Dimitra Kolokouri

Remses -bekend van So You Think You Can Dance- danst een solo en duet over het instinct en het belang om daarin te vertrouwen.

 

 

 

EXTRA

KOBEPUSSYTRACK performance
KOBE-GIRLBAND
Japanse popmuziek gecombineerd met kinderliedjes en pussyraps. In deze performance laten de girls van KOBE vrolijke popmuziek dansjes contrasteren met twerk choreografieën.

 

 

 

Programma onder voorbehoud

Programma vrij 22 mei
Programma zat 23 mei

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen XL

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.