fbpx

Maas theater dans podium

Maak het mee met de makers
  • 6+
  • Festival
Speellijst / tickets

In het terugkerend festival Voor de leeuwen laat Maas je kennis maken met het talent van de toekomst.

Deze meivakantie geven we in een speciale laboratorium-editie van Voor de leeuwen het fenomeen talentontwikkeling een extra dimensie.

Nieuwe makers uit verschillende podiumdisciplines krijgen de gelegenheid te ervaren hoe het is om te werken voor én met kinderen. De makers hebben in de afgelopen weken met elkaar gewerkt aan een voorstelling. Het werk is echter pas compleet met inbreng van de échte deskundigen: kinderen. Per dag mogen 30 geluksvogels tussen 8 en 13 jaar  een ochtend lang met de makers werken aan de finishing touch. De kinderen krijgen veel invloed op hoe de voorstelling eruit komt te zien. Deze bijzondere manier van werken levert elke dag een nieuwe voorstelling op, gemaakt voor en met kinderen. De voorstelling wordt ‘s middags in het Maaspodium gepresenteerd aan iedereen die het wil meemaken.

Hiermee biedt deze editie van Voor de leeuwen kinderen een avontuurlijk kijkje achter de schermen, makers een belangrijke stap in hun professionele ontwikkeling en het publiek drie unieke familievoorstellingen.

Deelnemende makers zijn Dane Badal (Liefde, 100% Selfmade), Saskia Driessen (Gezocht: konijn, Voor de leeuwen #5), Remses Rafaela (RPHO Meets Maas, FRESH), Fadua el Akchaoui (Code Groen), Lucas Schilperoort (O.T. Rotterdam, HAIR) en Jagoda Bobrowska ( Danstheater Aya, Codarts).

KIJKEN OF MEEDOEN?
Ben je benieuwd wat het resultaat is van zoveel talent bij elkaar? Tijdens Voor de leeuwen is er dagelijks om 15:00 uur een voorstelling (6+). Tickets kosten €12 voor volwassenen en €8 voor kinderen. Je bestelt ze hier.

Ben je tussen 8 en 13 jaar en wil je meedoen aan Voor de leeuwen? Op vrijdag 28 april is het team al compleet, maar voor zaterdag 29 of zondag 30 april kan je je nog aanmelden! Stuur een e-mail naar Sara Giampaolo via educatie@maastd.nl. Vermeld in je bericht je naam, adres en leeftijd. Ook vinden we het leuk als je kort iets over jezelf vertelt. Meedoen kost €10 (incl. lunch). Je wordt om 11:00 uur verwacht in het Maaspodium. Vervolgens gaan we in het diepste geheim (dus zonder ouders!) aan de voorstelling werken. We lunchen gezamenlijk.  Vanaf 14:00 uur opent de foyer zijn deuren voor publiek en om 15:00 uur start de voorstelling.

Er is in het Voor de leeuwen-team per dag plek voor maximaal 30 kinderen. Wees er dus snel bij.

  • Credits

  • Makers: Dane Badal, Saskia Driessen, Fadua El Akchaoui, Remses Rafaela, Jagoda Bobrowska, Lucas Schilperoort
    Eindregie: Jolanda Spoel

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Voor de leeuwen
  • Voor de leeuwen
  • Voor de leeuwen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.