Maas theater dans podium

De complexiteit van het mens-zijn
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Deze voorstelling is onderdeel van de Theater of the Now reeks. Tickets zijn inclusief randprogramma.

Het publiek is getuige van een gevecht tussen een man en een vrouw. Ze vertragen de tijd, proberen de herinneringen te ontleden. Stap voor stap reconstrueren ze het geweld en leggen ze de onderliggende structuren bloot.

Waarom mannen slaan is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man in een geweldsituatie gelegd. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? Wat is de positie van de man in onze samenleving? En hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken?

Maker
Theatermaakster Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat. Samen met schrijfster Tirza Gevers schreef zij vanuit de interviews het script.

Theater of the Now randprogramma
Waarom Mannen Slaan is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Tickets voor deze voorstelling zijn inclusief (interactief) randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

 • Credits

 • Door: Theater de Generator
  Regie: Jurrien van Rheenen
  Tekst: Tirza Gevers, Jurrien van Rheenen
  Spel: Yorke Mulder-Bhangoo, Marlies Bosmans

Geef een reactie

Of deel Waarom mannen slaan op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Waarom mannen slaan Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.