Maas theater dans podium

Soms is het fantaseren beter dan de werkelijkheid
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Wat is een vaderfiguur? Mag je iemand papa noemen die alleen je verwekker is? Als je je vader nooit gekend hebt, waar zit je eigenlijk op te wachten? Het is moeilijk om het gemis van een belangrijk persoon die je niet kent een plek te geven.

De theatervoorstelling ‘Wachten op mijn Papa’ gaat over twee meisjes die een gemeenschappelijk verhaal delen: het opgroeien zonder vaderfiguur. Over hun verlangens, angsten, teleurstellingen, verwachtingen en overwinningen. En over de verschillende kinder- en puberfases waarin zij op hun papa hebben gewacht, een eigen papa hebben gevormd en een vaderfiguur in anderen hebben gezocht. In deze voorstelling wachten de meisjes op iemand die misschien nooit gaat komen.

Duur voorstelling: 45 min (o.v.b.), met na afloop een nagesprek over het opgroeien zonder vaderfiguur en de Curaçao tournee.

 

Maker
Richailine Elisa over Wachten op mijn Papa: ‘In alle culturen ken je wel iemand die, ongeacht de reden, zonder vaderfiguur in huis is opgegroeid. Er wordt nauwelijks over dit thema gesproken. Doordat het nogal een taboe is om over familiegeschillen te praten, weten veel mensen niet hoe ze met deze situatie in het bijzonder en hun gevoelens om moeten gaan. Ik vind het belangrijk dat wij hier over praten, vooral onder jongeren. Als dit thema op tijd wordt aangekaart, kunnen er maatregelen genomen worden en kunnen jongeren gesteund worden in hun groeiproces’.

In maart gaat de voorstelling Wachten op mijn Papa op tournee in Curaçao en zal de voorstelling op verschillende middelbare scholen gespeeld worden, met een nagesprek ter afsluiting. Met deze voorstelling en het nagesprek ter afsluiting wilt de regisseuse moeilijke thema’s bespreekbaar maken, taboes doorbreken, erkenning en herkenbaarheid bij de jongeren oproepen. Door educatief theater te gebruiken kan men met de jongeren op een speelse, eerlijke manier en zonder oordeel in gesprek gaan.

 • Credits

 • Regie: Richailine Elisa
  Regie -assistentie: Hans Lein
  Spel: Shulayndra Poulina, Priscilla Hijnen
  Kostuums: Richailine Elisa
  Scenefoto’s: Michelle Urbiztondo

Geef een reactie

Of deel Wachten op mijn Papa op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Wachten op mijn Papa

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.