fbpx

Maas theater dans podium

Als in een golf
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Dansinterventie over de plek waar mensen wonen

50 dansers nemen als in een golf de publieke ruimte over, jouw ruimte. Ze lijken elkaar te vertrappen en bewegen zich richting jou. Voor je het in de gaten hebt, zijn ze weer verdwenen. The Wave is een interventie en een artistiek statement over de plek waar mensen wonen en de veranderingen die daarin plaatsvinden. Alida Dors maakte deze dansinstallatie speciaal voor Afrovibes in reactie op de gentrificatie in de grote steden. Ze werkt voor dit project samen met dansers van Backbone en verschillende hiphophuizen.

Dit optreden is vrij toegankelijk als onderdeel van het Afrovibes Festival, met aansluitend Back van het Zuid-Afrikaanse Forgotten Angle Theatre Collaborative (20:30 uur). De avond wordt afgesloten met de Zuid-Afrikaanse band The Kiffness (21:15). Wil je zeker zijn van een plek bij The Wave, reserveer dan online je vrijkaart!

Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. 13 en 14 oktober is het festival met verschillende voorstellingen in het Maaspodium!

>> Klik hier voor meer info over het Afrovibes Festival

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer. Mensen voelen een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Het land waar je op woont is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

  • Credits

  • Choreografie: Alida Dors | Dans: Backbone i.s.m. The Rocking Chairs, Charming Dancing Days, Boink, Fractal Dance Collective, 5 O’ Clock Class, Stichting Helden

Geef een reactie

Of deel The Wave op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • The Wave

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.