Maas theater dans podium

Onderdeel van Theater van de Onderdrukten Festival
Speellijst / tickets

een indrukwekkende voorstelling over corruptie en de zoektocht naar vrijheid en vrede in Mozambique

Van 13 tot en met 18 december 2015 vindt het Theater van de Onderdrukten Festival plaats in Rotterdam. Tijdens dit festival zijn er diverse workshops en interactieve optredens met groepen uit India, Mozambique, Nederland, Israël en Palestina. Op maandag 14 december staat in het Maaspodium We have a contract van CTO Maputo.

We have a contract
CTO Maputo (Mozambique) We have a contract belicht de corruptie in Mozambique en stelt misbruik van multinationals op grondstofwinning aan de kaak. De lokale bevolking wordt van hun land verdreven en ziet niets terug van deze winstgevende ondernemingen. De voorstelling laat zien hoe de bevolking in opstand komt en protesteert tegen de regering. De protesten worden echter door de politie hardhandig de kop in gedrukt.

Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in dialoog over de situatie in Mozambique en onderzoekt de verschillende rollen in dit verhaal.

CTO-Maputo
CTO-Maputo, opgericht in 2003, is actief in meer dan 21 districten in Mozambique. CTO-Maputo gebruikt theater om hun gemeenschap te trainen en op te leiden. Centraal in hun werk staat de presentatie, dialoog, het bevorderen van de cultuur van vrede en de collectieve zoektocht naar oplossingen voor problemen die de ontwikkeling van de gemeenschap beïnvloeden. CTO-Maputo is in Nederland op uitnodiging van Formaat.

Kijk op de website van Formaat voor meer informatie over het festivalprogramma.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • We have a contract

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.