Maas theater dans podium

De kracht van voorouders
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Afkomst eren zonder het hier en nu uit het oog te verliezen

In We’re Here kijkt een groep dansers terug op het pad dat hun voorouders aflegden, van Afrika naar Amerika en vervolgens naar Nederland. Migratie vanuit Afrikaanse landen naar Nederland is een actueel onderwerp. De kranten staan vol met artikelen over de huidige migrantenstroom. In de 18e en 19e eeuw vond echter al een grote volksverplaatsing plaats als gevolg van de Trans-Atlantische slavenhandel. Vele generaties nakomelingen van deze slaven zijn inmiddels in Europa en Nederland geboren. De voorstelling toont de kracht van de voorouders en hoe de dansers hun afkomst eren zonder het hier en nu uit het oog te verliezen.

Onderdeel van het Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. 13 en 14 oktober is het festival met verschillende voorstellingen in het Maaspodium!

>> Klik hier voor combitickets Here to There en We’re here 
>> Klik hier voor combitickets We’re here en Reverse Colonialism
>> Klik hier voor combitickets Here to thereWe’re here Reverse Colonialism
>> Klik hier voor meer informatie over het Afrovibes Festival

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer. Mensen voelen een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Het land waar je op woont is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

 • Credits

 • Door: Af-REE (Future in Dance)
  Choreografie:
  Indirah Tauwnaar
  Dansers: Asther Tauwnaar, Eriksson dos Santos, Graciëlla Pires Leocadio, Ingrid Aboa Befolo, Jasmin Deekman, Nafayah Rotgans, Rashida Willems, Raydiënne Hooi, Shaneequa Thomas, Stevie Kok, Taisha Fernandes

Geef een reactie

Of deel We’re Here op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • We're Here

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.