Maas theater dans podium

het ongemakkelijke slavernijverleden van kaapstad
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Willen vergeten, willen herinneren

What Remains onderzoekt het ongemakkelijke slavernijverleden van Kaapstad. Op een stille, koele dag klinkt het geluid van een bulldozer, klaar voor de bouw van een nieuw winkelcentrum. Bij graafwerkzaamheden stuiten de bouwvakkers op een 18de -eeuws kerkhof met botten van enkele honderden lichamen van voormalige slaven. Deze worden opgegraven en met hen een onverzoenlijke reeks standpunten en visies: projectontwikkelaars die willen doorbouwen, archeologen die historisch onderzoek willen en activisten die herbegraving van de botten willen. What Remains is een cross-over van dans en theater over een stad achtervolgd door herinneringen aan de slavernij en die het verleden probeert te verzoenen met het heden.

Afrovibes
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes festival. Afrovibes brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Ze laten het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbinden dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 28 september tot en met 9 oktober in Nederland, waarvan drie dagen in het Maaspodium!

Het festival thema van dit jaar is Fragile Freedom – breekbare vrijheid. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in deze turbulente tijden? Luisteren we naar elkaar? Wij leven in een tijd van heftige ontwikkelingen binnen onze samenleving, een tijd van polarisatie. Vrijheid en democratie komen niet vanzelf, zijn kwetsbaar en bestaan bij het verstaan en begrijpen van de ander. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten zien hoe zij onze huidige tijd ervaren en naar hun verleden en de toekomst kijken.

Ontdek de rest van het programma hier.

Wil jij tijdens Afrovibes meer dan één voorstelling op een dag zien? Kies dan voor de voordelige combitickets op zaterdag en zondag.
>> klik hier voor combitickets zaterdag Afriqueer 16:00 uur & What Remains 19:00 uur 
<< klik hier voor combitickets zaterdag What Remains 19:00 uur & Sac au Dos 21:00 uur 
>> klik hier voor combitickets zondag What Remains 16:00 uur & JONGA 18:00 uur 

 • Credits

 • Regie: Jay Pather
  Tekst :
  Nadia Davids
  Spel & dans Denise Newman, Faniswa Yisa, Buhle Ngaba, Shaun Oelf

   

Geef een reactie

Of deel What Remains op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • What Remains
 • What Remains

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.