Maas theater dans podium

Geheimen van een horrortweeling
 • 10+
 • lekker eng
 • theater
Speellijst / tickets

Vorig jaar speelden Anne Fé en Lotte hun voorstelling Wie niet weg is is gezien nog op het Voor de Leeuwen festival. Inmiddels is het stuk uitgegroeid tot een volwaardige festivalvoorstelling en spelen ze op Voor de Leeuwen#3, Tweetakt en De Parade.

Wij zijn een tweeling en lijken op elkaar, in alles. In hoe we eruit zien, in hoe we denken, voelen en zwijgen. We hebben besloten nooit meer te praten met anderen. Waarom zouden we ook, we hebben genoeg aan elkaar en aan het spel dat we spelen. Dag in dag uit. Het spel is: wie houdt het het langst vol, dat altijd samen.

Om te beginnen moet een ding duidelijk zijn: niemand kent ons echt. Jullie weten niet wat er in ons speelt. Wij houden elkaar niet gevangen. Wij zijn niet afhankelijk van elkaar. En geen van ons is de baas of de leider. Dus het beste is dat jullie je niet met ons bemoeien. Dan doen wij dat ook niet met jullie.

Anne Fé de Boer en Lotte Rischen maken een spannende voorstelling geïnspireerd op het boek The Silent Twins van Marjorie Wallace. Lotte en Anne Fé spelen onder andere bij Maas in Gezocht: konijn en in 2015 in Voorjaarsoffer.

Wie niet weg is is gezien speelt deze zomer op de Parade in Rotterdam en Den Haag. Klik hier voor meer informatie.

 • Quotes

 • Credits

 • “Onbehaaglijke poppenhorror.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ★★★.

  “Als daarna om half elf theatergezelschap Maas nog een tekstloze voorstelling over een horrortweeling begint te spelen voor een vanaf het begin onrustig publiek, lijkt het theater het echt verloren te hebben van de alcohol. Maar de twee spelers, Anne Fé de Boer en Lotte Rischen, gaan stug door met hun martelfantasieen. Ze zien eruit als de tweeling uit Kubricks The Shining en onthoofden poppen, doen aan voodoo en vermoorden elkaar. Elke onrustzaaier in het publiek kijken ze langdurig en met een psychotische blik aan. Het helpt wonderwel, en de voorstelling kan zelfs eindigen met een prettige anticlimax.” Vincent Kouters, Volkskrant.

 • Makers: Anne Fé de Boer en Lotte Rischen
  Eindregie: Moniek Merkx
  Video: Huub Laurens
  Fotografie: 
  Sjoerd Kelderman
  Beeld: -SYB-

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

3 reacties op Wie niet weg is is gezien

Geef een reactie

Of deel Wie niet weg is is gezien op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen