Maas theater dans podium

Een voorstelling voor waarom-vragers
 • 6+
 • theater
Speellijst / tickets

“Een visueel en theatraal wondertje” Theaterkrant.  /  “Een genot om naar te kijken.” Mamascrapelle.

Wie is die geheimzinnige man achter het gordijn in de kamer? Van wie is deze portemonnee, waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader? En waar is de moeder met de loden pijp naartoe? Is de buurvrouw wel echt een buurvrouw? En is de tennisleraar wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil. Het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- opeens verdwijnt. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Maar ook over accepteren dat er op sommige vragen geen antwoorden zijn. De voorstelling is op een grappige manier spannend, raar en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak, niets is uiteindelijk wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat schreeuwt om een oplossing…

Een whodunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie (de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld), van de makers van Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018).

Duur voorstelling: 60 minuten

Makers
BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. BonteHond neemt altijd een loopje met de werkelijkheid en laat zich niet graag in een hokje plaatsen. In alles wat ze doen roepen ze op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond. WIEDEEDHET was de laatste voorstelling van René Geerlings bij BonteHond, waar hij artistiek leider was. Per 1 januari 2021 is René de nieuwe artistiek directeur van Maas.

 • Quotes

 • Credits

 • “Je verlaat de zaal met een hoofd vol vragen én het besef dat je niet altijd overal een antwoord op krijgt. (…) maar het maakt wel dat deze voorstelling nog lang door je hoofd blijft spoken.” ★★★★ Kidsweek.

  “Geen geheim is dat deze afscheidsvoorstelling van René Geerlings (hij verhuist naar Maas theater en dans) een visueel en theatraal wondertje is.” (…) “Een decor dat in perfecte harmonie met de belichting en de geluidseffecten in de razendsnel opeenvolgende scènes voortdurend de blik stuurt, zodat iedereen weer opschrikt als er uit het niets een nieuw lijk opduikt.” Keuze van de Criticus, Theaterkrant.

  “De voorstelling WIEDEEDHET is echt de moeite waard om naartoe te gaan. Ook als volwassene zal je veel plezier hebben. Het zit vol slapstick en verwijzingen naar bekende films, boeken, en series. Met weinig middelen weten de acteurs serieuze zaken zoals hebzucht, dood en lust op een grappige manier weer te geven. En het plezier van het spelen spat ervan af. Een genot om naar te kijken.” Mamascrapelle.

 • Door: BonteHond
  Regie, tekst:
  René Geerlings
  Compositie: Wim Conradi
  Concept: René Geerlings, Job Raaijmakers
  Spel: Joep Hendrikx, Job Raaijmakers, Anna Schoen, Kim van Zeben
  Decor: Marlies Schot
  Kostuums: Judith de Zwart
  Licht: Remko van Wely

Geef een reactie

Of deel WIEDEEDHET – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • WIEDEEDHET - Geannuleerd Uitverkocht
 • WIEDEEDHET - Geannuleerd Geannuleerd
 • WIEDEEDHET - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.