Maas theater dans podium

Een ontregeld uurtje denkspektakel
 • 10+
 • theater
Speellijst / tickets

“Een voorstelling die kinderen nodig hebben in deze tijd” De cultuurvlogger.

We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Sosha Duysker, bekend als presentator van televisieprogramma’s Het Klokhuis en De Buitendienst, heet ons welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar wat begint als recht-toe-recht-aan-lezing over een Koninklijk leven, verandert in een bonte estafette van persoonsverwisselingen. Want wie zijn de mensen waar we naar kijken? Wie speelt hier wie? En waar blijft de echte Amalia?

Net als je denkt te weten waar je naar kijkt, verandert het weer, en nog een keer, en nog een keer. In een ontregelend uurtje denkspektakel onderzoekt Wie jij dAn wel niet bent de vraag of je kunt kiezen wie je bent.

Duur voorstelling: 60 minuten

De zAAk A
Theater van De zAAk A neemt kinderen en volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. Echt en nep lopen op een verrassende manier door elkaar en de kijker wordt uitgedaagd om z’n denken aan te zetten. De zAAk A is opgericht door Annelies Appelhof, winnaar van de STIP Jeugdtheaterprijs 2013 en onder andere bekend van haar werk bij BonteHond.

 • Quotes

 • Credits

 • “vrolijk-chaotische regie van Annechien de Vocht, die de personages in jurkjes hijst, leeuwenmaskers aanmeet, en passant een bloedneus laat uitdelen en natuurlijk een deel van het toneelbeeld ten gronde richt” Theaterkrant.

  “Als je het mij vraagt denk ik dat deze voorstelling heel erg nodig is in deze tijd, waarin kinderen nog meer dan ooit door social media met het idee leven dat ze een onhaalbare standaard en aan een ongezond schoonheidsideaal moeten voldoen – dat jezelf zijn – goed genoeg is en dat de media je ziek maakt.  Dat je je eigen persoon bent en mag zijn – en dat waar je ook vandaan komt je altijd regie in handen kan nemen om de persoon te worden waar je altijd van gedroomd hebt” De cultuurvlogger.

 • Door: De zAAk A / YoungGangsters
  Regie: Annechien de Vocht
  Concept, tekst: Annelies Appelhof
  Spel: Annelies Appelhof, Sosha Duysker, Huub Smit
  Stem: Mirre Licht
  Muziek: Jeroen Roelofsen, Tjalling Schrik
  Kostuums: Calle de Hoog
  Lichtontwerp en techniek: Iris Rodenburg
  Dramaturgie: Aukje Verhoog
  Video: Astrid van der Velde
  Coproductie: YoungGangsters

   

Geef een reactie

Of deel Wie jij dAn wel niet bent – Geannuleerd op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Wie jij dAn wel niet bent - Geannuleerd Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.