fbpx

Maas theater dans podium

Twee onvermoeibare broertjes dansen tot de wekker gaat
 • 4+
 • dans
Speellijst / tickets

Twee broertjes moeten naar bed. Het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar dan valt die uit. De broers spelen door en fantaseren hun eigen spel. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Ze keten, dansen, nachtbraken, maken papa boos en breken de tent af. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker.

Remses Rafaela maakt zijn eerste kindervoorstelling bij Maas theater en dans, waar hij onder andere danst in B-BOY. Zijn unieke dansidioom van acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans mixt hij met slapstick en schaduwspel tot een fantasievolle, energieke dansvoorstelling voor kleuters over twee onvermoeibare broertjes die dansen tot de wekker gaat. Een nachtje spelen heeft hen veel gebracht, hoe wakkerder hoe wijzer, al denkt papa daar anders over…

Remses Rafaela over Wijzer
“Kinderen spelen tegenwoordig veel op de iPad. Ze zien elkaar niet meer, bewegen niet meer. Toen Maas mij vroeg een stuk te maken voor kleuters, wist ik dat het daarover moest gaan. Over hoe kinderen zelf dingen kunnen uitvinden, hun zintuigen kunnen laten werken. Ik herinner me hoe leuk het was om als kind te spelen met mijn neven. Om te voetballen, hutten bouwen, springen op de bank en over kussens en tafels. Om te spelen met wat er is. Ik probeer mijn zoontje dat ook te leren. Mijn voorstelling is een ode aan het fysieke spel en de fantasie van kinderen.”

Duur voorstelling: 45 minuten. (o.v.b.)

Maker 

Remses Rafaela is sinds 1996 actief als professioneel danser en choreograaf. Zijn stijl heeft veel invloeden vanuit de Afro-Caribische dans, zoals salsa en calypso gemixt met acrobatiek, hiphop en moderne dans. Hij danste onder andere in tv-programma’s als So You Think You Can Dance en Holland’s Got Talent, bij breakdance crew Groove Kings en in voorstellingen van choreografen als Isabelle Beernaert en Alida Dors. Bij Maas danste hij in RPhO meets Maas en B-BOY van Jolanda Spoel. Jolanda Spoel: “Remses heeft een fluïde signatuur, waarin hij zich net zo makkelijk beweegt tussen b-boys als contemporary dansers. Hoewel hij zich door verschillende genres en stijlen beweegt, is er een duidelijke identiteit zichtbaar in zijn werk.”

 • Credits

 • Concept, choreografie: Remses Rafaela
  Dans: Patrick Karijowidjojo, Remses Rafaela
  Coach/repetitor: Shailesh Bahoran
  Decor: Marlies Schot
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Licht: Mike den Ottolander (GVDO Lichtontwerpers)
  Dramaturgie: Dorien Folkers

Geef een reactie

Of deel Wijzer op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen