Maas theater dans podium

Een vechtscheiding met spektakel
 • 10+
 • theater
Speellijst / tickets

Vanaf nu wordt alles anders: ik zal nooit meer de trap op stampen. Ik zal nooit meer vervelend zijn. Ik zal alleen nog maar grapjes maken zodat iedereen moet lachen en ik zal altijd mijn bord leeg eten. Mijn ouders maken ruzie en dat komt door mij. Maar als ik hard genoeg mijn best doe, dan komt alles goed.

Iedereen kent het: schuldgevoel. Iedereen heeft weleens iets kapot gemaakt of iets gedaan waarvan je achteraf dacht ‘dat had ik beter niet kunnen doen’. Dat je dan spijt hebt en je schuldig voelt is wel logisch. Maar vaak voelen we ons ook “gewoon” schuldig. Zonder dat we iets verkeerd hebben gedaan of stuk hebben gemaakt. We voelen ons schuldig omdat we ons schuldig voelen en daar kunnen we voor de rest niks aan doen.

En de winnaar is… gaat precies daarover. Er is een boksring, er zijn lichten, er is muziek, er worden grappen gemaakt, er wordt gevochten en er is een prijs. Het lijkt een gewone bokswedstrijd maar dat is niet zo. In de ring wordt een vechtscheiding uitgevochten. Een vader en een moeder gaan de strijd met elkaar aan en het kind staat ernaast. Het kind vecht niet mee en kan helemaal niks aan de wedstrijd veranderen. Of misschien toch wel? Een grappige en troostende voorstelling voor iedereen die zich ooit onnodig schuldig heeft gevoeld.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Makers
BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere speelt het gezelschap in theaters, buurthuizen, op festivals, op scholen en op locatie door heel Nederland en België en steeds vaker in het buitenland. Artistiek leider van BonteHond is René Geerlings.

 • Quotes

 • Credits

 • “Ze weten je vanaf de eerste minuut mee te nemen in dit toch wel moeilijke onderwerp. Geen moment verslapt je aandacht. Er zit een vleugje humor in, maar het drukt je wel met je neus op de feiten.” I love theater.

  “De voorstelling begint als een komisch spektakel, maar gaandeweg ontwaart het publiek alleen maar verliezers. Het theatraal concept van regisseur Judith Faas en schrijfster Sanne Schuhmacher is sterk, en pijnlijk genoeg niet eens zo ver van de waarheid verwijderd.” Trouw.

  “Eva Zwart als moeder die wil scheiden en Dionisio Matias als vader die zich daarbij neerlegt, zijn goed op elkaar ingespeeld. Zowel hun strijd als de treurige terugblikken op hun liefde en gezinsleven zijn geloofwaardig. De voorstelling maakt op een schrijnende manier duidelijk hoe weinig speelruimte er dan nog overblijft voor de kinderen.” Trouw.

   

 • Door: BonteHond
  Concept, regie:
  Judith Faas
  Tekst: Sanne Schuhmacher
  Spel: Dionisio Matias, Sabrina NaberMacnack, Eva Zwart
  Muziek: Gery Mendes
  Regieassistentie: Millie Lijbers
  Lichtontwerp: Remko van Wely
  Met dank aan: Humanitas, basisschool De Zevensprong, basisschool De Vuurvogel
  Campagnebeeld: Kamerich, Budwilowitz/EYES2

Geef een reactie

Of deel En de winnaar is… op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • En de winnaar is...

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.