Maas theater dans podium

Koos de eeuwige worstelkampioen
 • 6+
 • poppentheater
Speellijst / tickets

Hartverwarmend poppenspektakel voor zelfs de grootste zwartkijker

Koos de worstelaar komt terecht in een ingedut verzorgingshuis. In het huis heersen strikte regels en orde. Koos is ook oud, maar in zijn hoofd is hij nog steeds worstelkampioen. Hij traint nog elke dag en maakt een feestje van het leven. Wat moeten die opa’s en oma’s nou met zo’n mafkees? Zij willen rust! Maar, Koos zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hoewel de strenge meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koos het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama op het slappe koord en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres. Zijn vrienden maken Koos opnieuw kampioen! De Worstelaar is een beeldende voorstelling, die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen.

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het podium als gelijkwaardige personages. Artistiek leider Elout Hol vervaardigt deze poppen zelf en heeft een heel uitgesproken speelmethode en theatertaal ontwikkeld: ‘Ik kan nog altijd getroffen worden door een pop. Tijdens het spelen kijk ik de hele tijd naar wat hij doet en word dan soms verrast door hoe hij kijkt of beweegt. Dat is ook het geheim van poppenspel. Als het goed gedaan wordt, worden de poppen volwaardige personages met een eigen wil en denkvermogen.’

In 2006 won Gnaffel met De Worstelaar een Zilveren Krekel; de VSCD-prijs voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. Nu gaat De Worstelaar opnieuw op tournee, met de originele cast.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar De Worstelaar. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

 • Quotes

 • Credits

 • De Worstelaar is een aangrijpende voorstelling met poppen, die balanceert tussen spektakel en poëzie. De makers brengen op uitgekookte wijze de wereld van oude mensen en kinderen bijeen.

  De Volkskrant, 26 september 2006

  De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.

  Juryrapport Zilveren Krekel

 • regie: Ted Keijser
  spel: Koos Elfering/ Ted Keijser en Elout Hol
  vormgeving: Laura de Josselin de Jong
  objecten en poppen: Elout Hol
  kostuums: Dorien de Jonge
  foto’s: Erik Franssen

Geef een reactie

Of deel De Worstelaar op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • De Worstelaar

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.