Maas theater dans podium

Wat is een reis in tijden van humanitaire crises?
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Wat is een reis in tijden van humanitaire crises?  Yuropa verwijst naar Yoruba, een bevolkingsgroep, taal en cultuur van Nigeria en Europa. Choreograaf Qudus Onikeku maakt een magisch-realistische odyssee van drie jonge Afrikanen, die uitmondt in een gewelddadig incident. De reizigers worden beïnvloedt door hun omgeving, claimen hun toekomst en leggen een ongemakkelijke waarheid bloot, waarin we geconfronteerd worden met onze eigen, ware of onware, beeldvorming over migratie. Met choreografische stijlmiddelen onderzoekt Onikeku of we door het delen van verhalen, muziek, rituelen, fantasie en verzet elkaars waarheden kunnen begrijpen.

Duur voorstelling: +/- 60 minuten (o.v.b.)

Afrovibes festival
Voor de zestiende keer (en zesde keer in het Maaspodium) brengt Afrovibes Festival jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 3 tot en met 13 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober is het festival in het Maaspodium. De foyer van het theater verandert in een levendig festivalcafé en ontmoetingsplek voor de (inter)nationale gasten en het publiek.

Speak Truth to Power
Het festival thema van dit jaar is Speak Truth to Power. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar en echt is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin ‘fake news’ en gemanipuleerde feiten de realiteit overstemmen en bestaande stereotypen versterken?
>> Klik voor meer info over Afrovibes festival

Combitickets
Yuropa (14:00 uur) en Venus vs Modernity (15:30 uur) > klik hier
Yuropa (14:00 uur), Venus vs Modernity (15:30 uur) en Symphony of Now (17:30 uur) > klik hier

 • Credits

 • Door: Qudus, Qdance
  Choreografie:
  Qudus Onikeku
  Dans: Deborah Aiyegbeni, Chibueze Hermes Iyele, Busayo Olowuv
  Muziek: Olatunde Obajeun

Geef een reactie

Of deel Yuropa op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Yuropa

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.