Maas theater dans podium

Laat je meevoeren op metershoge golven
 • 6+
 • dans
Speellijst / tickets

Wat is er nu mooier dan je helemaal te verliezen in je zelfverzonnen verhaal?

Wie heeft niet al eens kapitein gespeeld in zijn eigen ligbad of als een echte piraat de wereld veroverd op een rubberboot? Het badwater dat plotseling verandert in een oneindige oceaan, waar stoere zeejongens en piratenmeisjes zich laten meevoeren op metershoge golven. Om vervolgens met hun duikbrillen onder water te duiken waar zij ineens een prachtige zeemeermin zien zwemmen, omringd door duizenden felgekleurde vissen…

Op een immens schip varen onze zeehelden de oceanen over. Ze hijsen de zeilen, knopen de touwen en schrobben het dek. Ondertussen worden ze heen en weer geslingerd op het schip dat de woeste golven doorkruist. Met hun sterke handen grijpen ze elkaar vast en proberen uit alle macht om rechtop te blijven staan. Dat gaat niet altijd goed. Boem. Daar vallen de zeehelden om en rollen over elkaar heen en onder elkaar door. Als trouwe kameraden helpen ze elkaar altijd weer overeind.

En ’s avonds als de wind is gaan liggen, vertellen ze stoere verhalen. Over de dappere piraat die zijn schip weer terugvond. En over de zeemeermin die iedereen betoverde met haar prachtige stem. De zeelieden lachen samen, ze zingen zeeliedjes en ze dansen een schitterende onderwaterwals. Dan wiegt de zee hen in slaap en ’s nachts dromen ze over de nieuwe dag die gaat komen en alle avonturen die hen nog te wachten staan.

Zeehelden is een opzwepende voorstelling voor jong en oud waarin dans, acrobatiek, live muziek en zang prachtig samenkomen. Deze vrolijke en ontroerende ode aan de zee is tevens een ode aan de verbeeldingskracht. Want wat is er nu mooier dan je voor even helemaal te verliezen in jouw eigen zelfverzonnen verhaal?

 • Credits

 • Concept & choreografie: Andreas Denk
  Eindregie: Klaus Jürgens
  Dans: Lisa Beese, Wannes De Porre, Andreas Denk
  Muziek: Brook Cuden en Young Slagwerk Den Haag, Mei-Yi Lee, Vitaly Medvedev (Sonolab Duo/Young Slagwerk Den Haag)
  Repetitor: Klaus Jürgens
  Lichtontwerp: Pink Steenvoorden / Einstein Design
  Kostuumontwerp: Dorine van IJsseldijk

   

Geef een reactie

Of deel Zeehelden op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Zeehelden

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.