Maas theater dans podium

Wat is de zin?
 • 9+
 • theater
Speellijst / tickets

Een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven

De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert, de gasten zich niet gedragen zoals ze zouden moeten en er steeds meer mis gaat, rijst de vraag: heeft dit zin?!

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan – tot uit onverwachte hoek existentiële redding komt. ZIN speelt met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het algemeen en over het redden van de wereld in het bijzonder. Er is een lied en er zijn pannenkoeken. ZIN is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven.

Deze voorstelling is een onderzoeksproject binnen de Nieuwe Makers regeling van Karlijn Sonderen en Annelies Appelhof, winnaars van de STIP Jeugdtheaterpitch 2013. Eerder maakten zij bij BonteHond ECHT/NEP! en Voor de zekerheid.

Makers
BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere speelt het gezelschap in theaters, buurthuizen, op festivals, op scholen en op locatie door heel Nederland en België en steeds vaker in het buitenland. Artistiek leider van BonteHond is René Geerlings.

 • Quotes

 • Credits

 • De pers over ECHT/NEP! (van dezelfde makers):

  “En alsof het niets is, legt ze hupsakidee even de kern van het gedachtengoed van Plato, Descartes en Locke uit op kinderniveau” ★★★ (NRC – Brechtje Zwaneveld)

  “Annelies Appelhof en medespeler Thijs Bloothoofd zijn allebei ontwapende geloofwaardig in de doortrapte maar speelse manier waarop ze het publiek uitdagen niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen” ★★★ (NRC – Brechtje Zwaneveld)

  “Het publiek op het verkeerde been zetten gebeurt zo consequent, dat het een bewonderenswaardig kunst op zich wordt” ★★★ (NRC – Brechtje Zwaneveld)

  De pers over Voor de zekerheid (van dezelfde makers):

  “Appelhof en Bakker laten met deze voorstelling zien dat ze behoorlijk wat in hun mars hebben: ze spelen een divers scala aan personages en schakelen moeiteloos. Hun spelplezier is aanstekelijk.” ★★★ (Theaterkrant – Sander Janssens)

  “Laten we in dat kader vooral met zijn allen bang blijven. Maar dan graag wel met evenveel humor en relativering als bij Appelhof en Sonderen. Dan komt het wel goed.” ★★★ (Theaterkrant – Sander Janssens)

 • Door: BonteHond i.s.m. Het Kantoor
  Concept: Karlijn Sonderen en Annelies Appelhof
  Gecreëerd door: Annelies Appelhof
  Spel: Ariadna Rubio Lleo en Annelies Appelhof
  Dramaturgie: Aukje Verhoog
  Muziek: Reinier van Harten
  Scenografie: Calle de Hoog
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Videografie: Astrid van der Velde
  Spelregie: Sanne Nouws
  Eindregie: René Geerlings

Geef een reactie

Of deel Zin op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Zin

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.