Maas theater dans podium

Stap in een muzikale zweefmolen
 • 1+
 • muziek
Speellijst / tickets

Een muzikale ode aan zwieren, waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan

Samen met vijf muzikanten van het Wervelwind Ensemble stap je in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur. Zwier is niet alleen een zinnenprikkelende belevenis waarin kinderen nieuwe klankwerelden verkennen, maar ook voor volwassenen valt er veel te ontdekken.

Wervelwind Ensemble
Het Wervelwind Ensemble, een professioneel blazersensemble, brengt al meer dan tien jaar nieuw geschreven, live gespeelde muziek naar zoveel mogelijk kinderen. Het ensemble schuwt daarin het avontuur niet. Zo werden er twee prikkelende, hedendaagse opera’s voor kinderen gemaakt, Jimmy en Smak!.
Voor de voorstelling Zwier is het gezelschap een nieuwe uitdaging aangegaan: het maken van een tekstloze voorstelling waarin alleen de taal van de muziek en van het bewegende lichaam wordt gesproken. Daarvoor heeft het ensemble een intensieve training ondergaan onder leiding van bewegingscoaches.

Zwier werd genomineerd voor een grote internationale muziekprijs: ‘The Young Audiences Music Awards’ (YAMA), in de categorie ‘Small Ensemble for Young Audiences’.

Voorjaarsvakantie bij Maas
Kom in de voorjaarsvakantie naar het Maaspodium. De hele week lang zijn er de liefste voorstellingen plus vrolijke extra’s voor de hele familie. Maak je eigen lentecocktail, kom je lekker verkleden of bouw een insectenhotel. Of je nou een ukkie van één bent of een bink van twaalf, iedereen viert het voorjaar bij Maas. Vroege vogeltjes die naar Zwier komen, kunnen voorafgaand aan de voorstelling heerlijk bij ons ontbijten voor maar €3,50 per persoon. Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 9:30 uur.

 

 • Credits

 • Gezelschap: Wervelwind Ensemble
  Concept: Wervelwind Ensemble
  Regie:
  Ide van Heiningen en Virág Dezsö
  Muziek: Marieke Franssen (piccolo/fluit), Douwe van der Meulen (hobo), Stefanie Liedtke (fagot/blokfluit), Anneke Wensink (hoorn) en Rudi van Hest (klarinet/basklarinet)

Geef een reactie

Of deel Zwier op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Zwier Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.