Maas theater dans podium

Solo van Lisa Groothof op festival BRIK

Lisa Groothof maakt en speelt een korte voorstelling voor festival BRIK in Breda: Vrije vogel (3+). Lisa speelt / speelde onder andere bij Maas in Eitje en Alice in Wonderland en maakt / maakte er Boef en Alaska. Samen met ander jong makerstalent is zij op BRIK onderdeel van Wordt vervolgd…, een gratis toegankelijk programma voor de allerkleinsten op zaterdagochtend 8 juni in het Stiltetheater.

Vrije vogel (3+)
In de solo Vrije vogel van Lisa Groothof volgen we een reiziger, een jutter van de wereld, altijd onderweg. Met haar hele hebben en houwen struint zij, op zoek naar een plekje om neer te strijken. Om een thuis te vinden, een rustplek.

Lisa Groothof over Vrije vogel
“Ik wil graag onderzoeken hoe lang je voorwerpen, zoals een tas, een doos of een deken een hoofdrol kunt geven. Hoe lang blijft het interessant om naar een bewegend object te kijken? En hoe lang kun je een onthulling uitstellen en spannend houden? Het lijkt mij mooi als de abstractie het voortouw neemt, waardoor de jonge kijker associatief naar de voorstelling kan kijken.”

BRIK en Wordt vervolgd…
BRIK is het Brabants Internationaal Kinderfestival van 5 tot en met 11 juni 2019 in Breda. Het is de vijfde editie van het festival voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun ouders, dat eerder Stiltefestival heette. Klik hier voor het volledige programma.

Het BRIK Festival biedt een nieuwe generatie makers de kans om werk te presenteren voor de allerjongsten. Samen met jeugdgezelschappen Maas, Schippers&VanGucht en de Stilte initieerde BRIK het programma Wordt vervolgd … . Drie talentvolle makers zijn gekoppeld aan een gezelschap met de opdracht om een productie voor de allerkleinsten te maken. In de ochtend van zaterdag 8 juni zijn de drie schetsen van 20 tot 30 minuten te zien in het Stiltetheater. De toegang is gratis en het aantal plekken beperkt.

Za 8 juni 2019 / Stiltetheater
10:00-10:30 zzz… bloem hOORt de bij (2+)
11:00-11:30 Vrije vogel (3+)
12:00-12:30 Steentje (3+)
Klik hier voor info en reserveer op die pagina ook je gratis tickets.

Credits Vrije vogel
Concept / spel / vormgeving: Lisa Groothof
Live muziek: Maarten Bokslag
Coaching: Dorien Folkers
Met dank aan: Yannick Grweldinger, Sjoerd Kelderman
Powered by: BRIK, Maas theater en dans
Foto: Bo van veen