fbpx

Maas theater dans podium

VSBfonds ondersteunt Maas met €150.000 voor nieuwe projecten in Delfshaven

Maas theater en dans / Maaspodium kan de komende twee jaar dankzij financiële steun (€150.000) van het VSBfonds een aantal plannen uitrollen om de bewoners van de wijk Delfshaven meer te betrekken bij het podium en als gezelschap meer te wortelen in de wijk. Zo zal Maas letterlijk de wijk intrekken met De wilde keuken om al proevende verhalen op te halen bij bewoners, worden kinderen en jongeren uit de wijk betrokken bij de kinderraad en jongerenpanels en krijgt professioneel talent uit de wijk carte blanche om een eigen avond in het podium samen te stellen. Met nieuwe projecten wil Maas meer mensen bereiken en activeren die niet als vanzelfsprekend met theater in contact komen.

De wilde keuken op wielen
Eén van de nieuwe projecten waarmee Maas Delfshaven intrekt om de wijkbewoners te ontmoeten is De wilde keuken op wielen. De wilde keuken is een voorstelling over de toekomst van het eten (aug – sep 2020 in het Maaspodium). Als voorafje trekt Maas in het voorjaar van 2020 de wijk in om verhalen over eten op te halen bij de wijkbewoners, welke verwerkt zullen worden in de voorstelling. Dat doet Maas met twee schrijvers, mobiele tafels en hapjes van de toekomst.

Meedenken, meemaken en mee-programmeren
Om jonge wijkbewoners letterlijk een stem te geven ontwikkelt Maas projecten die gaan over meedenken, meemaken en mee-programmeren. We zoeken kinderen en jongeren uit Delfshaven die deel willen nemen aan de MaasSmaakMakers, een kinder- en jongerenraad die hun ongezouten mening mogen geven over ons huis, onze programmering, onze producties en zelfs het barassortiment. We zoeken jongeren uit Delfshaven voor het panel dat verantwoordelijk is voor de randprogrammering van Theater of the Now, theater over de wereld van nu. En we zoeken kinderen en jongeren in Delfshaven die theater willen maken en spelen rondom de herdenking van de Tweede Wereldoorlog en Keti Koti. Als deze SmaakMakers, panelleden en meemakers zich thuis voelen in ons podium en hun ideeën gereflecteerd zien, zullen ze vervolgens hun vrienden, achterban en volgers meenemen.

Talent krijgt de sleutel
De komende twee jaar zal Maas meer professioneel talent uit de wijk scouten voor FRESH. Een project waarbij talentvolle jonge professionals een avond de sleutel van het Maaspodium krijgen om er hun eigen programma samen te stellen en te presenteren.

Bernadette Stokvis, zakelijk directeur Maas: “Om deze projecten in Delfshaven te ontwikkelen is het persoonlijk gesprek met wijkbewoners en instellingen in de wijk het belangrijkst. Voor al deze projecten en worteling in Delfshaven zal Maas dan ook een publiekswerker aantrekken.”

VSBfonds
VSBfonds is een particulier vermogensfonds en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van samenleven in Nederland. Op het gebied van Kunst & Cultuur ondersteunt het VSBfonds projecten die voor directe verbinding of ontmoeting tussen kunst en mensen zorgen waarbij de focus ligt op publiek en deelnemers.