fbpx

Maas theater dans podium

Start kaartverkoop Wat we (niet) weten

Ben ik mijn geschiedenis? Welk verhaal vertelt mijn stad? Of mijn straat? Wie zijn mijn (voor)ouders? Aan wie dank ik mijn vrijheid? Wat weet ik? En wat weet ik niet?

In Wat we (niet) weten duiken ruim 20 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar onder leiding van theatermakers Jeroen van der Heijden en Aisa Winter in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het Slavernijverleden.

Ze onderzoeken wat we nou eigenlijk echt herdenken en in hoeverre een geschiedenis van toen je identiteit van nu bepaalt. Ze werken vanuit wat ze weten, maar gaan vooral op zoek naar de zwarte gaten en lege plekken in dat wat ze nog niet weten.

De uitkomst van deze zoektocht presenteren ze in twee delen, op 4 mei 2019 (20:30) in het kader van Theater na de Dam en op 29 & 30 juni 2019 (17:00 en 21:00) in het kader van Keti Koti.

Makers
Concept, regie: Jeroen van der Heijden, Aisa Winter
Projectleiding: Esther Schouten
Spel: jongeren tussen de 12 en 21 jaar
Dramaturgie (stage): Karsten Duyvis
Regie assistent (stage): Maris de Jong
Productie: Djoeke Westdijk en Sjoerd Kelderman
Met dank aan: Josua Ossendrijver, Hanna Timmers, Wim Reijnierse en iedereen die met ons in gesprek gaat