Maas theater dans podium

Wennah Wilkers

Wennah Wilkers (1992, geboren te Tarlac) is een Filipijnse danseres en choreograaf die de grenzen opbreekt tussen hedendaagse en urban dans. Sindszijn in 2018 afgestudeerd is van de dansopleiding (Jazz musical / urban Contemporary) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, verspreidt ze haar authentieke danstaal in de theaters en in cyphers. Ze is onderdeel van de housedance crew XGEN, waarmee ze op internationaal niveau actief is.

Dans is voor Wennah een manier om zich te verbinden met een gevoel van vrijheid en extase. Haar passie voor dans komt voort uit de innerlijke drive om die vrijheid te beleven. Ze herkent de urgentie van de house cultuur, waarin de bevrijding van het individu, het vieren van het leven door dans, je laten leiden door muziek en je losmaken van beknellingen, een belangrijke rol spelen. Vanuit deze waarden streeft ze naar het delen van die vrijheidsbeleving met haar publiek, door werk dat tot stand komt door speels onderzoek en experimenteren.

Wennah speelde in meerdere theaterproducties, waaronder internationale theatershows zoals Daughter Daughter en Requiem for Aleppo. Onlangs is ze begonnen met het choreograferen van haar eigen stukken. In 2018 won ze de Open Your Mind prijs voor haar duet SHE, waarmee haar motivatie om in het professionele makerschap te duiken definitief werd bevestigd. Bij Maas is Wennah te zien als één van de guest appearances in B-BOY en maakt ze in seizoen 2019/2020 een voorstelling die te zien zal zijn in het programma Loslopend wild.

Foto: Joyce Djo