fbpx

Maas theater dans podium

VO workshops theater algemeen

We hebben vaak jongeren in de zaal die voor het eerst naar het theater gaan. Ons educatieprogramma richt zich dus op wat je in het theater allemaal kan meemaken maar ook op ervaren hoe het is om zelf op het podium te staan. Vaak spreekt de wereld van de voorstelling voor zichzelf en richt de educatie zich op het plezier krijgen in spelen en ongewoon en associatief denken.

We bieden workshops aan waarin zelf maken en theater kijken elkaar afwisselen. En daarbij komen allerlei maatschappelijke, artistieke en persoonlijke onderwerpen aan bod. Wie ben ik? Hoe kan ik dat opschrijven, vertellen of verbeelden? En hoe verhoud ik me tot de school, de stad, de wereld? Onze ervaring leert dat theater kijken, maken en spelen, mensen losser en communicatiever maakt. We verbinden graag de grote verhalen aan persoonlijke en actuele belevenissen. En nemen de jongeren mee in wonderlijke nieuwe werelden. De educatieve medewerkers en speldocenten zijn vaak zelf ook makers. Zij hebben een grote expertise in  theatereducatie en beschouwen deze ook als een inherent deel van hun eigen artistieke handtekening.

Rotterdamse scholen kunnen naar een voorstelling met een workshop van Maas, maar kunnen ook bij het podium van Maas algemene workshops volgen.

Fysiek acteren
Je lichaam als uitgangspunt bij acteren. Hoe doe je dat? Je werkt met beweging, ruimtegebruik, houding en tempo. En je gebruikt weinig tekst. En dan gaat het niet alleen over uitbeelden, maar ook over je inleven, lichaamstaal leren lezen en fysieke eigenheid. Vanuit allerlei fysieke impulsen, ervaringen en beelden vertel je verhalen en geef je jezelf vorm. De workshop eindigt met een korte presentatie.

Locatietheater
Hoe maak je theater op een locatie waar theater niet vanzelfsprekend is? We gaan een locatie leren ontdekken en onderzoeken. We kijken verder dan de functie van een ruimte, we kijken naar alle mogelijkheden. De workshop begint gezamenlijk in de workshopruimte waarna de leerlingen op pad worden gestuurd om in groepjes op een aangegeven locatie een korte presentatie voor te bereiden. De workshop eindigt met het tonen van deze korte presentatie.

Dans
Je maakt in deze workshop een eigen choreografie en voert deze uit op muziek. Je begint met het maken van bewegingen die bij je passen en geeft deze een kleur door er muziek onder te zetten. We voegen bewegingen samen en maken er, onder leiding van een danser, een choreografie van. Na afloop presenteren we de dansen aan elkaar, met kostuums en een lichtje erop.

Stagefighting
Vechtscènes op toneel, hoe doen ze dat nou eigenlijk? In deze workshop leer je een aantal trucs om je stagefighting zo overtuigend mogelijk te maken. We proberen oefenen samen verschillende technieken op de mat.

Praktische informatie
Begeleiding: theater- en dansdocenten van Maas
Duur: minimaal 1 dagdeel
Doelgroep: iedereen vanaf 12 jaar
Klassen: VO 1 t/m 6 / alle niveaus in overleg
Leerlingen: aantal in overleg (maximaal 25  per docent)
Adres: Maaspodium, St.-Jobsweg 3, Rotterdam

Contact
Als je een workshop wil boeken, of informatie wil ontvangen over andere programma’s, neem dan contact op met het educatieteam | 010 7070434 | educatie@MAAStd.nl

Ga terug naar Educatie VO