Maas theater dans podium

Yeli Beurskens

Yeli Beurskens studeerde in 2013 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten, opleiding Dans. Na haar studie werkte ze in verschillende producties van Korzo, Dansateliers en Generale Oost. Nieuwe creaties waar ze deel van uitmaakte waren Quite Discontinuous (2013) en Kraai (2015) van Jasper van Luijk, Spring Tide (2013) en About Lucian (2015) van Jens van Daele, Goldmund (2014) van theatergezelschap Orkater en Mind’s Mausoleum (2016) van Ricardo Ambrozio. Vier van deze creaties hadden een tour van rond de 25 voorstellingen in Nederland.

Yeli is geïnteresseerd in fysieke, rauwe en intuïtieve beweging en de relatie tussen haarzelf en de ander, een object of de omgeving. Ook spreekt het haar aan om samen te werken met kunstenaars van verschillende disciplines, om zichzelf te blijven inspireren en ontwikkelen.

In 2016 begon ze te werken bij De Dansers, waarmee ze toerde met Tetris, een kindervoorstelling van Erik Kaiel, Ten Noorden van Nergens, een fysiek en theatraal dans-concert dat speelde op verschillende buitenfestivals gedurende de zomer van 2016, en de kindervoorstelling Binnenbeest.

Bij Maas was Yeli te zien in Kraai, onderdeel van Loslopend Wild (XL) 2017. Een eerdere versie van Kraai was te zien op Oerol in 2015. In seizoen 2017/2018 danste ze in Happily Ever After van Jasper van Luijk.