Maas theater dans podium

Candy for the brain
 • 8+
 • theater
Speellijst / tickets

An absurdly logical, imaginative tale with animated films, music and fantastic riddles.

Dear children, this is numbers speaking. You can deepen yourself with us, and you can make discoveries. We come from every part of the world, and you can find us everywhere. So why do you find us so difficult, when we offer unlimited possibilities and can solve all your problems? Just a bit of counting, subtracting and multiplying, and whole new worlds open up for you. Come join us in the land where measuring is knowing and where you can solve all life’s mysteries with a couple of simple calculations. And to top it off, we give you this: logic is for everyone.

In this performance people disappear into numbers and vice versa. An absurdly logical, imaginative tale with animated films, music and fantastic riddles.

Do you love numbers or are you afraid of them? Doesn’t matter. The Tale of the Numbers is for everyone, candy for the brain.

Moniek Merkx about The Tale of Numbers
“I love playing with textures, shapes, compilations and sequences. People sometimes see numbers as a problem. But there’s no way to get around them in today’s world. I am very interested in technology, in discovering new possibilities and finding their power, but occasionally I also just pull out the plug.”

Director Moniek Merkx worked previously with animated films in Twinkle Twinkle Little Star. At that time the press raved: “Fantastic stage design” (Volkskrant), “A tribute to the imagination (…) technically first rate.” (Trouw)

To listen to the demo of Djurre de Haan, click here.

 • Practical information

 • Credits

 • Quotes

21 reacties op Het verhaal van de getallen

 1. Groep 5 van De Wilgenstam was gisteren bij de Het verhaal van de getallen. Ze zijn allemaal enthousiast over de voorstelling! De reacties van die kinderen: “Oh nee, ik ga niet kijken” (douche en zoenscène); gelach om ‘meisjes’ en ‘niet meisjes’; veel verbazing om uit de lucht vallende stippen, de verbeelde oneindigheid; de visjes en vlinders, de theepot “hij schenkt echt”… Wat mij opviel is dat de verhouding tussen de spelers, al spelend en dansend, ook zo duidelijk met rekenen/wiskunde te maken had.

 2. Op dinsdag 13 januari hebben wij In Bergen op Zoom de voorstelling bezocht met de groepen 7 en 8 van onze school. We hebben met de leerlingen de voorstelling voor besproken en ook geëvalueerd. De algemene mening was dat de voorstelling niet echt aansprak bij de leerlingen. Naar onze mening was dit verhaal te abstract voor onze leerlingen. Zij gaven zelf als beoordeling: “saai”, “niet goed te volgen”, “moeilijk”en “druk”.
  Voor ons is dit ook een leermoment; blijkbaar zijn onze leerlingen meer gebaat bij een concreet (herkenbaar) verhaal met begin,plot en eind.

  1. Het spijt ons zeer dat de voorstelling is tegengevallen. Ons doel was om kinderen (en hun ouders en leerkrachten) een zo breed mogelijk perspectief te geven over de mogelijkheden van getallen. De wens om te laten zien dat getallen meer zijn dan rekenen, heeft ons gemotiveerd. Dat daarbij onze denklijnen soms abstracter en filosofischer zijn dan de kinderen tot in alle diepte doorzien, doen wij bewust. Onze uitdaging als educatieve kunstinstelling is een bredere en misschien ook verwarrend zicht op hun omgeving te geven dan ze op school meestal krijgen.
   Groeten van Maas

 3. Wat een heerlijke voorstelling; speels, uitdagend, wonderlijk, leerzaam. Eén minpuntje; het had voor mij nóg langer mogen duren.
  Mooie vormgeving, enthousiaste spelers en ingenieuze decors. En de animaties maakten het helemaal af!

 4. Wat een geweldige voorstelling!!
  De werels van de getallen werd opgebouwd vanuit historisch juist perspectief maar juist ook voor kinderen inspirerend, begrijpelijk en verrassend.
  De verbinding tussen animaties op het “doek” en concrete materialen als touw en ballen was meesterlijk.
  Klein minpuntje: De nul. De zin: delen door nul is flauwekul had wel wat onderbouwd mogen worden.
  Maar verder is de voorstelling aan te raden voor iedereen Ook pabostudenten!!

 5. Vanmiddag bij de voorstelling Getallen geweest met mijn 11-jarige dochter Noa. Prachtig! Dat vonden we allebei. Het decoor was super en de prikkelende projecties voegden echt iets toe aan de goede acteurs. Boeiend, zo’n uurtje filosofie in het klein (of groot?).

 6. Mocht mee als fiets ouder (tante) van 9 jarige Maud van de Merlijnschool.Wat een super voorstelling, fantastisch gespeeld, prachtig decor, super animaties, levendig, pakkend en boeiend. veel om op school in de klas over na te praten. Mooi verzorgd allemaal, Een echte aanrader, Ik vond het een kadootje in de verkadefabriek .

 7. Wij, opa en oma uit Zutphen hebben onze kleindochter Nora voor haar 8e verjaardag deze voorstelling cadeau gegeven. Met zijn drieen hebben we genoten, zowel van de proefjes van de Tu eindhoven vooraf in de Verkadefabriek in Den Bosch – een vondst als je moet wachten tot de zaal opengaat! – als ook van de eigenlijke opvoering. Geweldig bedacht, vormgegeven en uitstekend gespeeld! Na afloop zei Nora dat ze het heel leuk had gevonden maar wel begreep waarom het voor 8+ was want ze moest er heel goed bij nadenken . Ze houdt van dit soort uitdagingen .
  Jammer dat er zo weinig voorstellingen van theatergroepen uit het westen van het land naar de Achterhoek komen.

 8. Prachtige visuele vondsten, speels, onderhoudend en leuk. Mijn zoon van 12 begreep niet alles, prima heeft hij iets om over na te denken. En ‘s-avonds samen nog gekeken naar uitzending gemist, DWDD university, professor Robert Dijkgraaf over het oneindige. Dat sluit er naadloos op aan.

 9. Tips en Tops uit onze klas:
  ”Ik vond het leuk maar in het begin moest het even op gang komen.”
  ”Het was wel leuk, maar ik begreep de boodschap van de voorstelling niet helemaal.”
  ”Voor de rest vond ik hem wel heel leuk!”
  ”De voorstelling is speciaal gemaakt met al die kleuren en effecten.”
  ”Het rennen naar de buurvrouw was erg gaaf gedaan.”
  ”Het theedrinken gaf ook een gaaf effect.”’

  Bedankt dat wij bij de voorstelling mochten komen kijken in de Muze in Noordwijk!

  Groetjes groep 7

 10. Gewoon gaan met je kind of klas!
  Mooie manier om wiskunde op een speelse manier te ervaren. Goede combinatie van beeld en theater. Ik vond de interactie met publiek leuk met het onderzoekje.

 11. Ik ben met mijn groep 7 donderdag naar de voorstelling geweest. De kinderen vonden de “special effects”s erg mooi! De opening was spectaculair, om zo uit het decor te klimmen op het podium. Ook de rode draad en de eindeloze weg, prachtig gedaan!
  Het was voor veel kinderen wel lastig de “draad” van het verhaal te volgen. Zodoende waren er schoolklassen naast ons onrustig, wat dit niet bevorderde.
  De interactie met het publiek vond ik niet sterk; kwam rommelig over.
  Al met al wel genoten van deze voorstelling.

 12. Ik ben met mijn klas 7/8 via Kunstmenu naar jullie voorstelling geweest.
  Ik vond het als persoon prachtig. Ik heb genoten.
  Voor mijn doelgroep was het te moeilijk. De woordgrapjes ontging ze vaak. Ik denk dat het qua inhoud meer bij de onderbouw VO zou passen.
  Wel hebben de kinderen genoten van de effecten op het podium. Vooral het rennen over de weg die oneindig lijkt vonden ze indrukwekkend.

  1. Beste Dorien,
   Allereerst hartelijk dank voor uw reactie. Wij zijn blij dat u heeft genoten en de kinderen van de effecten op het podium. Graag reageren wij op uw opmerking dat het te moeilijk was voor groep 7/8. Wij hebben geprobeerd de onderwerpen verzamelingen, verhoudingen, perspectief en de opkomende digitalisering op een zo speels mogelijke wijze de revue te laten passeren. Ons doel was om kinderen (en hun ouders en leerkrachten) een zo breed mogelijk perspectief te geven over de mogelijkheden van getallen. Dat daarbij onze denklijnen soms abstracter en filosofischer zijn dan de kinderen tot in alle diepte doorzien, is een bewuste keuze. Onze uitdaging als educatieve kunstinstelling is kinderen een brede en nieuwe blik op hun omgeving geven dan ze op school meestal krijgen. Wij hopen u de volgende keer weer bij Maas te mogen ontvangen en staan u graag telefonisch te woord indien u daar behoefte aan heeft : 010 7070434.
   Groet
   Maas theater en dans

 13. Mijn zoon van 8 en ik vonden de voorstelling interessant. Ik vond het wel erg duur. Er stond dat de voorstelling 1 uur zou duren, maar wij stonden om 19.50 uur al weer buiten. De prijs van 18 euro 50 p.p. vind ik dus wel veel voor een voorstelling van 50 minuten.

  1. Beste J.
   Fijn dat u er was en bedankt voor uw reactie! De voorstelling duurt 56 minuten inderdaad, 4 minuten korter dan gepland (dat gebeurt soms). De toegangsprijzen verschillen per theater en per rang. Ik zal uw reactie doorgeven aan het theater.
   Groet, Danielle van den Berg (Maas theater en dans)

 14. Zeker een aanrader ! Voor Siebe (8j) was alles – toch volgens zijn eigen zeggen 😉 – begrijpbaar; ikzelf (papa van Siebe) vreesde er tijdens de voorstelling een beetje voor, Siebe was echter heel enthousiast ! Naast cijfers ook een heel mooie visualisatie, en zelfs een klein beetje dans…

Geef een reactie

Of deel Het verhaal van de getallen op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Het verhaal van de getallen
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam Uitverkocht
 • Het verhaal van de getallen Uitverkocht
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Gespeeld

 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Zuidplein Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Zuidplein Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Bijlmerparktheater Amsterdam
 • Het verhaal van de getallen Theater aan het Spui Den Haag
 • Het verhaal van de getallen Theater aan het Spui Den Haag
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Rijswijkse Schouwburg Pijnacker Nootdorp
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen De Veste Delft
 • Het verhaal van de getallen De Veste Delft
 • Het verhaal van de getallen Kunstgebouw Everthuis Bodegraven
 • Het verhaal van de getallen Kunstgebouw Everthuis Bodegraven
 • Het verhaal van de getallen Kunstgebouw Everthuis Bodegraven
 • Het verhaal van de getallen Meervaart Amsterdam
 • Het verhaal van de getallen Muze Kunstgebouw Noordwijk
 • Het verhaal van de getallen Muze Kunstgebouw Noordwijk
 • Het verhaal van de getallen Muze Kunstgebouw Noordwijk
 • Het verhaal van de getallen Cool Heerhugowaard
 • Het verhaal van de getallen Verkadefabriek Den Bosch
 • Het verhaal van de getallen Verkadefabriek Den Bosch
 • Het verhaal van de getallen Verkadefabriek Den Bosch
 • Het verhaal van de getallen De Stoep Spijkenisse
 • Het verhaal van de getallen De Stoep Spijkenisse
 • Het verhaal van de getallen De Stoep Spijkenisse
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Breda
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Bergen op Zoom
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Bergen op Zoom
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Bergen op Zoom
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Bergen op Zoom
 • Het verhaal van de getallen Kunstbalie Bergen op Zoom
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Maaspodium Rotterdam
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht
 • Het verhaal van de getallen Kunstmin Dordrecht

Bekijk de openbare voorstellingen